Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Як вибрати літні шини в онлайн-магазині Горошина

Автор: Олег Ковальский, 22.03.2024, 06:38:45 Як правильно вибирати літні шини

Від вибору шин багато в чому залежить поведінка автомобіля у дорозі й не важливо, де ви їдете: по трасі, грунтівці, чи просто пересуваєтесь містом. Сезонна заміна шин в Україні зумовлена різким переходом температурних режимів від холодного до теплого і навпаки. Але перш ніж купити літню резину, потрібно вивчити ряд критеріїв, на які варто звернути увагу.

Розмір

Починати потрібно з вибору правильного типорозміру. Орієнтуватись варто на вказівки автовиробника, який тестує моделі на різних шинах, вибираючи оптимальний варіант. Якщо в техпаспорті машини прописаний основний розмір 205 65 r15, таку і потрібно купити резину.

На сайті Goroshina.ua можна прискорити процес пошуку потрібних скатів. Для цього необхідно заповнити таблицю з параметрами шин. В такому випадку, це:

  • 205 – ширина протектора у міліметрах;
  • 65 – висота (профіль) у відсотковому співвідношенні до ширини;
  • 15 – діаметр (підказує, якого розміру потрібно купити диски).


Літера «R» означає радіальну конструкцію шини. На ринку ще продають гуму з діагональним каркасом, але такі моделі трапляються все рідше.

Тип протектора

Купити шини для літа можна з трьома різними протекторними малюнками:

  1. Класичний ненаправлений. Стандартні моделі без виразного малюнка. Вони чудово відгукуються на команди, ними легко керувати. Ідеальний варіант для їзди в межах населених пунктів, хоч і на швидкісних трасах поводяться непогано. Така гума стійка до зношування, а її ціна на ринку – найнижча.
  2. Симетрично спрямований. Дизайн компаунда відрізняється своєрідною стрілкою по центру. Дрібні блоки спрямовані в один бік руху – у цьому напрямку покришки і потрібно встановлювати, щоб вони демонстрували свої найкращі властивості. Є поглиблені канавки для відведення рідини та бруду, що робить їзду під дощем безпечнішою.
  3. Асиметричний. Універсальні шини із подвійним візерунком, який розділяє шину навпіл. На зовнішній частині зроблено акцент для якісного зчеплення з сухою дорогою. Внутрішня сторона оснащена канавками та блоками, які забезпечують контакт із мокрою трасою. Асиметричну гуму варто купити для частих поїздок на далекі дистанції – за цей час погода неодноразово може змінюватися.


Умови експлуатації

Літні шини купити можна з урахуванням умов, в яких вони більшу частину часу експлуатуватимуться. Для любителів швидкісної їзди у широкому асортименті представлені спортивні моделі з низьким профілем. Розгін та гальмування у них найвищого рівня, але для їзди потрібен лише сухий та рівний асфальт.

Для мокрого покриття продається спеціальна дощова гума. Вони набагато м'якші за класичні моделі, на поверхні розташовані глибокі канавки для ефективного відведення рідини. Ризик виникнення аквапланування зведений до мінімуму.

Під дороги із неякісним покриттям рекомендується купити шини з посиленим каркасом. Корд обмотаний додатковими шарами гуми, які захищають його від руйнувань при їзді по нерівних ділянках. Це дуже витривалі скати, які при правильній експлуатації та своєчасному догляді вірою та правдою прослужать довгий час.

Купуємо комплектом

Експерти не рекомендують купувати шини різнобоєм. У цьому випадку втрачається загальний баланс через різні характеристики гуми. Також не буде однакового зносу, що з часом обов'язково позначиться на важливих параметрах їзди.

Не слід забувати, що під будь-які шини диски потрібні обов'язково. Вони поглинають силу ударів, що є захистом гуми та елементів підвіски автомобіля. Як підсумок, ремонтувати ходову частину і змінювати скати водію доведеться набагато рідше.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 22.03.2024 | Переглядів: 246 | резина, летняя резина, диски, колеса, шиномонтаж

Читайте також на цю тему: