Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будівництво

Поширені проблеми з персоналом у будівельних підрядників – консультує Dimar

Автор: Артем Кондратюк, 30.06.2022, 22:43:20 Поширені проблеми з персоналом у будівельних підрядників – консультує Dimar

Будівельний бізнес приносить багато користі, але є нелегким. Керівники будівництва стикаються з багатьма поширеними проблемами, як і в інших галузях, проте є відмінності, часто пов’язані з незалежною та потенційно небезпечною роботою, яка пов’язана з багатьма ризиками для роботодавця та працівника.

Компанія “Dimar” (dimar.com.ua) займається ремонтом квартир та будинків у Львові та львівській області понад 17 років, тому має на меті поінформувати керівників будівельного бізнесу про потенційні проблеми, які можуть виникнути у вашому бізнесі, враховуючи весь свій досвід. Як їх виправити, передбачити та де отримати допомогу? Консультує бригадир компанії “Дімар" Роман. Про це далі детальніше.

Зловживання психоактивними речовинами

Будівництво може створити середовище, в якому працівники відчувають потребу вживати наркотики та алкоголь, щоб впоратися з навантаженням, яке несе специфіка даної роботи. Фізичне навантаження включає довгі години роботи, ненормовані нічні зміни та потенційно гучне напружене середовище. Робота також фізично важка для тіла. Будівельна галузь займає друге місце за рівнем вживання алкоголю та п'яте за рівнем вживання нелегальних наркотиків.

Деякі будівельники повідомляють, що вживають метамфетамін для підтримки енергії під час тривалих змін або пияцтво під час тривалих перерв. Важка фізична праця також змушує багатьох почати вживати опіоїди, які викликають сильне звикання і можуть бути шкідливими в довгостроковій перспективі та призвести до передозування.

62bc901257013.jpg

Як розв'язувати проблеми зі зловживанням психоактивними речовинами?

Проблеми зловживання шкідливих речовин полягає у складності збереження балансу, аби підтримувати високий рівень роботи, не виснажувати своїх працівників і закріплювати довіру до керівників. Ви можете відсторонити потенційно проблемних працівників і запропонувати безплатні відомі ресурси, як-от телефони довіри, для розв'язання будь-яких проблем. Також можливе рандомізоване тестування на наркотики, хоча воно знижує рівень довіри між працівниками та роботодавцями.

Переконайтеся, що працівники знають чіткі наслідки, якщо вони пройдуть тест на алкоголь. Будьте чутливими до проблеми вживання наркотиків, опіоїдів та алкоголю, але водночас будьте тверді в дотриманні дисципліни, щоб підтримувати стандарт хорошої роботи. Природно, подавайте приклад і не робіть тих чи інших речей, які б не хотіли, щоб робили ваші співробітники.

Пропущені зміни

Багато різноманітних причин можуть призвести до того, що навіть хороші працівники несподівано пропустять робочу зміну. Виникають проблеми догляду за дитиною, неочікувана хвороба. Проблеми з автомобілями також поширені.

Як і у зловживанні психоактивних речовин, будьте у питанні дисципліни теж твердими, але справедливими. Дізнайтеся, працівники пропускають робочі зміни, тому що вони просто не хочуть працювати, а також чи їх виправдання є реалістичним. Це буде непросто, але це потрібно зробити, щоб прищепити відповідну дисципліну, щоб інші працівники не намагалися робити те саме. Принаймні, попросіть співробітників завчасно повідомити про проблеми, які не дозволяють їм працювати.

Що ще я можу зробити, щоб виправити пропущені зміни?

Будьте самі зразковим співробітником. Вам потрібно з’являтися на заплановані зміни вчасно або мати вагоме виправдання, інакше ваші співробітники цього не робитимуть.

Заохочуйте відкрите спілкування з питань відвідуваності. Якщо відвідування стає проблемою, допоможіть співробітнику розв'язувати його проблеми. Менеджер, який достатньо піклується, заглиблюється в суть питання, щоб допомогти у розв'язання проблеми, є надійним менеджером.

Погана поведінка поширюється. Не бійтеся звільняти співробітників, які створюють проблеми, адже відсутність авторитету та дисципліни шкодить команді.

Крадіжка часу або крадіжка зарплати

Залежно від вашого методу ведення робочих годин, крадіжка часу та зарплати може бути легкою справою. Деякі працівники використовують систему дружніх відносин, щоб покривати один одного, аби заробити ще кілька гривень за час своєї відсутності. Крадіжка часу також включає людей, які не працюють, проте є присутніми на роботі. Наприклад проводять надмірну кількість часу у свому телефоні або іншим чином не зосереджуються на роботі та вбивають час. У компанії “Dimar” користуються прайсом де перечислені ціни на ремонтні роботи (dimar.com.ua/kalkulyatorprays), тому всюди використовується один тариф і працівники отримують зарплатню саме за виконану роботу, а не проведений час на робочому місці, що стимулює працювати ефективніше.

Як виправити крадіжку часу?

Такі компанії, як Bridgit Solutions, пропонують прості рішення, включаючи програмне забезпечення для персоналу, яке також полегшує процес нарахування заробітної плати. Використання додатка з годинником на сайті може заощадити тисячі робочих годин на рік, якщо погодинна оплата ведеться точно, а працівники виконують поставленні завдання.

Позови

Позови можуть бути дуже дорогими та тривалими. Найкращий спосіб уникнути судових позовів – переконатися, що ваша компанія дотримується всіх державних законів щодо безпеки, праці та іншого, особливо у випадку травм, проблем із зайнятістю, як-от звільнення та суперечки щодо заробітної плати.

Як запобігти судовим позовам?

“Dimar” пропонує змусити співробітників підписувати угоди про дотримання вимог під час перебування на роботі, щоб співробітники усвідомлювали, що вони повинні робити під час виникнення проблем на роботі та перед тим, як брати участь у потенційно небезпечній діяльності, замість того, щоб перекладати відповідальність на інших.

Юристи на вимогу також готові відповісти на будь-які негайні потреби, оскільки будівництво – це практична робота, чутлива до часу, яка часто потребує швидкої відповіді.

Неправильне використання обладнання

Жодне робоче місце не застраховане від неправильного використання обладнання або потенційної небезпеки від обладнання. Співробітники можуть зловживати термінами користування, або зламати обладнання, або обладнання може завдати шкоди працівникам. Ні те, ні інше не є бажаним і може бути дорогим і складним у виправленні.

Як усунути проблеми з обладнанням та небезпекою

Однією з найбільших причин проблем з обладнанням є неправильне користування або відсутність навчання. Якщо працівник не користується екскаватором щодня, йому може знадобитися перепідготовка, перш ніж використовувати його знову. Спілкування також є ключовим, оскільки працівник, який не вміє користуватися обладнанням, може і не запитувати, тому повинна бути встановлена довіра, адже «дурних запитань не буває», вони дуже корисні для запобігання проблем.

Дайте співробітникам зрозуміти, що помилки – це нормально, але ще краще запитати спочатку.

Висновок

Як і будь-яке робоче місце, будівництво має свою частку потенційних проблем з персоналом. Від зловживання психоактивними речовинами в кінці довгого важкого дня до крадіжки робочого часу. Серед інших важливих проблем – судові позови та неправомірне використання, які потребують хорошого спілкування з юристом та відповідності закону, щоб ефективно уникнути проблем.

 Тепер, коли ви знаєте про деякі проблеми, з якими стикаються будівельні компанії, внесіть невеликі покращення у свої та дбайте про добробут співробітників. Будьте надійним менеджером, з яким вони можуть спілкуватися, і ви зможете покладатися на них, щоб виконувати роботу на регулярній основі.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Будівництво" на ЖЖ.info
Будівництво | 30.06.2022 | Переглядів: 622 | строительство, Стройка, Недвижимость

Читайте також на цю тему: