Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Особливості продаж запчастин на електронних торговельних майданчиках

Автор: Максим Крипаков, 12.03.2018, 23:35:52 Особливості продаж запчастин на електронних торговельних майданчиках

Поняття електронної комерції включає всі форми бізнесу, при яких взаємини між суб'єктами здійснюються електронним способом. Електронна комерція включає всі угоди, які стосуються комерції взагалі. З точки зору інформації, інтернет простір можна вважати величезною селом, але з точки зору взаємин - це дуже великий ринок, де можна купити абсолютно все, від продуктів харчування до транспортних засобів.

Технології електронної комерції різноманітні - це реклама, продажі та інше. У всьому світі електронна комерція розвивається досить швидко. В Україні її інтенсивність поки не так велика, але в останні роки масово з'являються інтернет-магазини, сторінки для продаж в соціальних мережах і маркетплейси - електронні торгові майданчики.

Серед лідерів e-commerce по автозапчастинами виділяється торговий майданчик https://avtopro.ua, який вже став визнаним лідером в цьому сегменті. Компанія запропонувала іншим учасникам ринку об'єднатися в рамках єдиної платформи, від чого всі вони отримають суттєві переваги.
 

Конструктивні пропозиції Авто.Про

Проект створення майданчика був задуманий близько п'яти років тому, коли продавцям і програмістам вдалося реалізувати ідею створення електронного каталогу. Сьогодні - це ефективний інструмент продажів, що дозволяє майже безпомилково підбирати потрібні деталі для свого автомобіля всім бажаючим. Дерево каталогу влаштовано так, що навіть самий недосвідчений автолюбитель може замовити деталі, не вдаючись до консультації фахівців.

Сьогодні Авто.Про бачить своєю місією допомогти всім учасникам ринку деталей об'єднатися в одну платформу, що дозволить їм краще взаємодіяти. Вони отримають доступ до всієї необхідної інформації і сервісу. Об'єднання на базі загальної платформи вже отримало в світі назва - екосистеми, де конкуренти перетворюються в реальних колег.

Завдяки такому рішенню між компаніями відбувається природний поділ ринку, так як покупці самі йдуть на майданчики і роблять свій вибір. Витрати за їх залучення лягають на маркетплейс, що виключає для продавців витрати на рекламу. Маркетплейси сьогодні є законодавцями і лідерами в електронній комерції і надалі така тенденція збережеться.
 

Формат платформи Авто.Про

Об'єднання в рамках єдиного простору дає можливість всім учасникам оптимізувати свої ресурси. Це дає шанс збільшувати прибуток, в чому зацікавлений будь-який продавець. На одній платформі можна об'єднати різних учасників ринку, включаючи:

  1. Продавців;
  2. Страхові компанії і експертів;
  3. Станції технічного обслуговування/розбирання;
  4. Служби доставки;
  5. Фінансові установи;
  6. Програмістів.

В рамках єдиного інформаційного простору кожному учаснику стає доступним сервіс і будь-яка інформація, корисна для бізнесу. Обробка інформації всередині системи здійснюється в автоматичному режимі.

Автор: Максим Крипаков, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 12.03.2018 | Переглядів: 1960 | автомобили, водители, продажа авто

Читайте також на цю тему: