Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Чим підлоговий газовий котел кращий за настінний

Автор: Ольга Ветрянская, 07.10.2018, 17:26:04 Чим підлоговий газовий котел кращий за настінний

Якщо ви власник великого власного будинку, то в холодний період року проблеми з опаленням - це, мабуть, найнагальніше, про що ви можете думати. Адже забезпечити таку велику площу теплом за теперішніх цін - це неабияка проблема. Тому продумуючи варіант із системою індивідуального опалення, ви перебрали массу різних пропозицій.

Поки що, найпростішим варіантом є встановлення газового котла - рівень витрат на оплату блакитного палива та інвестиції в саму систему опалення - це приблизно співмірні величини і не вимагають довгого терміну на те, щоб інвестицї окупились, як це потрібно у випадку із твердопаливними котлами. На котел, теплопровідники, циркуляційний насос ціна на ринку доволі прийнятна, тому саме час до початку зими задуматись про модернізацію системи опалення.

Коли ви розпочнете процес вибору опалювального обладнання та котла, то перше питання вибору, із яким ви зіштовхнетесь - який тип обладнання обрати: підлоговий чи підвісний. Як не дивно, більшість споживачів спокушаються на більш дорогий та менш функціональний підвісний варіант, не дивлячись на те, що він значно менш потужний та має ряд недоліків. Власне, головною його перевагою, яка і приваблює споживачів, є здатність економити площу. При цьому, більш традиційний підлоговий варіант є значно більш функціональним:

  • Підлоговий варіант більш потужний - в умовах холодних зим, які ми спостерігаємо в останні роки, це важлива ознака, оскільки це значить, що ваш дім не залишиться без опалення навіть у найстійкіші морози;

  • Енергонезалежність - це означає, що у такого типу котла насосний агрегат не вбудований у основний контур, тому розміщення установки дозволяє не припиняти циркуляцію води в системі навіть тоді, коли за умов відсутності енергопотачання насос не працює. У підвісних установках це неможливо.

  • Простота та економічність експлуатації. Для кращого теплообміну підлоговий котел оснащується чавунним корпусом, який краще проводить тепло. Для підвісного агрегату це неможливо, адже таким чином його вага буде недопустимо збільшена. Крім того, у підлоговій конструкції автоматика управління не вбудована в основний модуль, що в рази полегшує його ремонт та обслуговування.

  • Таку конструкцію можна переобладнати - звичайно, не своїми силами, бо це буде пряме порушенн техніки безпеки, а з допомогою спеціалістів, у твердопаливний модуль, за необхідності перейти на інший тип палива, що теж важливо за сучасної ситуації з тарифами на теплоносії.

Якщо говорити про мінуси - то їх небагато. По-перше, це необхідність отримання спеціального дозволу у газовій службі, по-друге - виділення спеціального приміщення для роботи котла - не менше 4 квадратних метрів, по-третє - це більша вартість монтажних робіт. Щоправда. останнє буде актуальним лише у тому випадку, якщо вам необхідно опалювати власний будинок площею не менше 300 квадратних метрів.

Такий котел буде мати дійсно великі габарити і достатньо велику кількість додаткового обладнання - розширювальний бак, насос, труби та теплообмінники. Монтажу мають передувати ретельні проектні роботи та отримання всіх необхідних дозволів у відповідних технічних службах. Це може зайняти достатньо багато часу, тому підготовку потрібно почати завчасно - щоб із початком холодів не опинитись у неотоплюваному приміщенні.

Автор: Ольга Ветрянская, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 07.10.2018 | Переглядів: 5097 | оборудование, Газовый котел, отопление, горячая вода

Читайте також на цю тему: