Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

5 переваг роботи в Польщі для українців

Автор: Олег Ковальский, 17.08.2019, 12:36:03 5 переваг роботи в Польщі для українців

Найбільш гостро у наших співвітчизників зараз стоїть питання: їхати за кордон, щоб підзаробити або залишитися вдома? Досвід багатьох українців показав, що робота в ЄС – це хороший варіант заробити на квартиру, навчання, машину або інші потреби родини. Більшість людей зараз обирають саме Польщу, адже сюди можна влаштуватись офіційно, і зарплата тут пристойна. Нема проблем і з отриманням робочої візи в Польщу. Тому якщо вас зацікавила робота в Польщі, вам в першу чергу варто звернутися до ліцензованої кадрової агенції Visa Pro. Агенція отримує запити від роботодавців і формує перелік вакансій, серед яких ви можете обрати для себе найкращий варіант.

Давайте подивимось, чому серед усієї роботи в Європі наші співвітчизники обирають саме польські компанії.
 

1. Достойна зарплата

Звичайно, перше, що приваблює – це зарплата європейського рівня. Можна отримувати зарплату вище в 3-4 або більше разів, ніж вдома. Для прикладу, на будівництві чоловіки можуть отримувати зарплату близько 2,5-3 тис. злотих на руки за місяць. Жінки можуть отримувати біля 2-2,5 тис. злотих, працюючи покоївкою, прибиральницею, складальницею, помічницею повара тощо. Насправді, вакансій на роботу в Польщі дуже багато, тому обрати ви зможете без проблем. Є й праця, яка оплачується згідно вашого виробітку – наприклад, у сільському господарстві. Скільки урожаю ви зможете зібрати, таку й зарплату отримаєте.
 


 

2. Відсутність особливих вимог до працівників

Більшість роботодавців не висуває ніяких вимог до працівників окрім старанності, хорошого здоров’я та охайності. Без проблем приймають і без знання мови, а під час самого працевлаштування в Польщі ви й самі вивчите стандартні фрази, які будете застосовувати в житті й роботі. Достатньо мати робочу візу в Польщу, хотіти працювати на результат та виконувати свої обов’язки старанно та вчасно.
 

3. Легкість легального працевлаштування

Сам процес працевлаштування дуже простий і зрозумілий кожному. Перш за все, потрібно звернутись до кадрового агентства і ні в якому разі не шукати роботу через Інтернет. Потрібно співпрацювати лише з тими агентствами, які мають ліцензію, тоді ви можете бути впевнені у власній безпеці.

Наступний етап – обрання вакансії. Ви дивитесь, чи підходять вам обов’язки, вказані роботодавцем, та чи влаштовує вас рівень заробітної плати. Варто проконсультуватись і зі співробітниками агенції, які мають великий досвід та можуть дати пораду.

Третій етап – безпосередньо підписання контракту. Праця по контракту вигідна обом сторонам, а особливо працівнику, який чітко знатиме яку роботу в Польщі буде виконувати, і скільки йому за це заплатять.

Також вам потрібна буде робоча віза в Польщу, яка дозволить влаштуватися офіційно. Це й справді важливо, адже тільки так ви зможете відстоювати свої інтереси у чужій країні.
 

4. Відсутність мовного бар’єру

На відміну від Німеччини, Італії або Австрії, з польським населенням ви зможете легко порозумітись, адже наші мови подібні. Та й ні для кого зараз не проблема вивчити кілька фраз польською, в той час як інші мови набагато складніші.
 

5. Можливість влаштуватися сімейним парам

Так, можна влаштуватись на завод чи фабрику, працювати у сільському господарстві або у сфері обслуговування. Завдяки такій праці в Польщі ви зможете заробити вдвічі більше, а поруч з вами завжди буде близька людина.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.08.2019 | Переглядів: 1926 | работа, заработки, Польша, вакансии

Читайте також на цю тему: