Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Вибір запчастин для вантажних автомобілів

Автор: Сергій Ковальчук, 17.08.2019, 15:31:42 Вибір запчастин для вантажних автомобілів

Виробники вантажної техніки комплектують свої автомобілі якісними деталями, вузлами і механізмами. З оригінальними запчастинами транспортний засіб буде працювати максимально продуктивно і ефективно. Тому такі бренди, як Mercedes, Renault Truck, MAN, Volvo та інші наполягають на тому, щоб для ремонту вантажівок, причепів використовувались оригінальні деталі. Вони надійні, мають ідеальну сумісність і служать довго. Проте в сучасних реаліях вартість таких комплектуючих достатньо висока, і деякі деталі нечасто можна зустріти на ринку.
 

Аналоги виробів

Представники відомих брендів добре розуміють проблему і рекомендують запчастини до грузових автомобілів від інших виробників. Технічні характеристики комплектуючих при цьому не поступаються тим, що пропонують великі виробники. Наприклад, це компанії BOSCH, SAF, MONROE, Knorr та інші.

Можлива і така ситуація: завод, виробник техніки, проводить тендери, на яких відбираються постачальники деталей. Автозавод висуває певні вимоги до якості та строків поставки. Готові комплектуючі відправляються на продаж: одна частина — під іменем компанії-виробника, а інша — під ім’ям бренда-замовника. Окрім цього, європейський автоконцерн забезпечує ринок деталями на свої моделі протягом 10 років. За цей час запчастини будуть виготовлені не одним виробником.

Варто зазначити, що є ще одна категорія запчастин для вантажівок, яка відрізняється своєю дешевизною. Це зазвичай китайські бренди. Такі деталі мають сумнівні характеристики. Придбання дешевої запчастини може призвести не лише до її швидкого зношення, а і до пошкодження систем автомобілю.
 

Види запчастин

В інтернет-магазинах можна купити найрізноманітніші деталі з високими експлуатаційними характеристиками для всіх систем вантажного транспорту:

  • кузовної частини, вантажної платформи;
  • гальмівної системи та керування;
  • ходової частини і трансмісії;
  • двигуна та його складових.

Вантажівки, самоскиди, інші типи важкої техніки працюють у досить екстремальних умовах. Це передбачає високу надійність усіх деталей та вузлів. Однак комплектуючі мають свій термін зносу і вимагають заміни. У великих магазинах продавці надають необхідні сертифікати, які підтверджують якість запчастин. Такі деталі і механізми гарантовано пропрацюють заявлений строк і не нашкодять вантажному автомобілю, автобусу або причепу. Для вибору конкретної деталі необхідно знати марку і серійний номер транспортного засобу.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.08.2019 | Переглядів: 2077 | автомобили, автозапчасти, водители

Читайте також на цю тему: