Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Розробка дизайн-проекту інтер'єру

Автор: Артем Кондратюк, 11.06.2020, 21:43:47 Розробка дизайн-проекту інтер'єру

Починати ремонтні роботи складніше, ніж здається на перший погляд. Перш за все необхідно продумати дизайн інтер'єру, Львів у цьому допоможе.  Роботою займаються професіонали, але ви можете все зробити самостійно. Для цього необхідно розуміння головних нюансів в ремонті і дизайні. Правда, розібратись як буде виглядати ремонт не так просто. Багато хто відкладає початок ремонту тому, що не розуміють з чого слід починати або побоюючись нового і незвіданого.

Що таке дизайн-проект

Боятися не слід, потрібно зібрати в голові думки і сформувати ідеї. Після цього можете приступати до придумування дизайну приміщення у вигляді дизайн-проекту. Це візуальна картина майбутнього інтер'єру квартири.

Вона допомагає максимально детально продумати, якою буде зовнішність приміщення, побачити можливі переваги і недоліки майбутнього ремонту, передбачити труднощі і підшукати шляхи їх вирішення. У підсумку ви зможете оцінити остаточний результат, навіть не почавши нічого робити. Візуалізація допоможе в точності визначитися, яким буде майбутній ремонт. Плюси візуалізації в наступному:

  • Можна ретельніше продумати, як будуть розташовані всі розетки і вимикачі, щоб було комфортно розставити меблі і техніку.
  • Дозволить ретельніше підібрати колір і текстуру обраного оздоблювального матеріалу. Можливо, щось потрібно буде замінити, якщо в голові складалася одна картина, а на практиці виявилося, що результат виглядає далеко не так добре, як здавалося.
  • Можна оцінити фінальний етап роботи – розстановку меблів і декору. Цим займаються після того, як ремонтні роботи закінчені, тому оцінити, як все виглядає насправді, не вийде. А ось завдяки дизайн-проекту можна не тільки продумати дизайн, але і щось змінити, якщо в цьому виникне необхідність.


Іншими словами, комп'ютерна візуалізація допомагає уникнути безлічі помилок, що коштували б вам грошей, а не тільки даремно витрачених сил. До того ж буде потрібен час, щоб виправити всі неточності і помилки.

Актуальні тенденції в дизайн-проекті квартир

Тренди 2020 року настільки різноманітні, що зосередитися на чомусь одному неймовірно складно. Але обираючи тренди, які припадуть вам до смаку, врахуйте, що у квартирі повинно бути не тільки красиво і стильно, але і комфортно жити. Якщо обстановка давить, якою б модною вона не була, можуть виникнути проблеми. Тому слід відповідально підійти до розробки проекту, враховуючи наступні тренди:

  • використання натуральних матеріалів;
  • більше простору і світла;
  • збільшення віконних і дверних прорізів;
  • білий колір, як основне рішення;
  • контрастні поєднання кольорів для невеликих і середніх за розміром приміщень.


Але, незважаючи на наявність нових трендів, вам не обов'язково їм слідувати. Як уже говорилося, важливо щоб будинок, в якому ви живете був не стільки модним, скільки комфортним.

Як робиться план проекту квартири

При створенні проекту слід дотримуватися певного порядку роботи:

  • Створіть обмірний план всіх кімнат. Це особливо важливо, якщо планування квартири нестандартне, оскільки потрібно раціонально розподіляти всю територію.
  • Продумайте призначення кожної кімнати в квартирі. Наприклад, повинна бути зона для сну, для дозвілля, роботи і т.п. Бажано, щоб вони не перетиналися (знаходилися в окремих кімнатах), але якщо забезпечити це неможливо, потрібно зробити так, щоб у квартирі було максимально затишно і збереглася гармонія.
  • Визначте, скільки людей буде жити в квартирі. Оскільки у кожної людини є свої звички, важливо щоб вони не заважали іншим жителям. Якщо у великому просторі забезпечити комфортну зону для кожного відносно просто, то в обмеженому просторі – це справжнє мистецтво.
  • Позначте стиль інтер'єру і продумайте його загальну концепцію. Важливо, щоб загальна картина виглядала органічно. Для початку продумується загальна концепція, після чого потрібно продумувати більш дрібні нюанси.
  • Почніть працювати над предметами декору. Уточніть, яка гамма кольорів буде використовуватися, які оздоблювальні матеріали включите в проект, де і в якому вигляді буде освітлення. Після цього можна приступати до вибору світильників, обладнання і меблів.


Запам'ятайте, дизайн повинен бути виконаний в одному стилі, а деталі гармоніювати один з одним.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.06.2020 | Переглядів: 2656 | ремонт квартир, интерьер

Читайте також на цю тему: