Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як адаптуватися в іншій країні: поради іноземним студентам

Автор: Оксана Загороднюк, 23.06.2020, 10:31:58 Як адаптуватися в іншій країні: поради іноземним студентам

Спочатку, ідея вчитися в іншій країні здається дуже привабливою. Це можливість не тільки отримати нові знання з обраної спеціальності, а й розширити свій кругозір, вивчивши побут і традиції місцевих жителів.

Проте, для багатьох студентів вся романтика зникає після переїзду. Їм доводиться зіткнутися з досить очевидним - в іншій країні все по-іншому. Здається, що немає опори, адже все, до чого звик і що здавалося таким простим на батьківщині, викликає безліч питань. Щоб знайти на них відповіді, потрібно адаптуватися до нової дійсності.

Не потрібно усамітнюватисяCustom Writing
Досить легко піддатися негативному настрою і впасти в апатію. Коли все навколо змушує відчувати дискомфорт, хочеться залізти під ковдру і нікого не бачити. Як не дивно, але саме контакт із зовнішнім світом може допомогти побачити позитивні сторони тієї ситуації, в якій ви опинилися. Спілкуйтеся зі студентами, шукайте спільноти, близькі по духу і заводьте друзів. Якщо знаходити спільну мову з іноземцями поки важко, знайдіть діаспору своєї країни і спілкуйтеся перший час зі співвітчизниками. Вони, до речі, допоможуть швидше адаптуватися, дадуть поради. Адже їм теж довелося пройти через ті ж етапи, що і вам.

Вивчайте мову

Для того, щоб не відчувати себе ізольованим і чужим, варто почати вивчати мову країни, в яку ви приїхали. Так вам буде легше зрозуміти культуру, філософію і устрій життя. Навіть якщо ви легко можете обходитися англійською в мегаполісах, то в менших містах буде потрібно знання рідної мови жителів країни. Швидше за все, у вашому університеті будуть безкоштовні курси, які можуть відвідувати всі іноземні студенти. Скористайтеся цією можливістю.

Не втрачайте зв'язок з рідними та близькими

Деякі студенти відчувають себе самотніми не тільки тому що ще не встигли завести нові знайомства після переїзду, а й тому що виявляються відірваними від друзів і рідних, які залишилися на батьківщині. Насправді, обривати всі свої контакти зовсім необов'язково. У наш час діджиталізаціі легко підтримувати зв'язок з дорогими серцю людьми навіть якщо вас розділяють тисячі кілометрів. Дозвольте їм підтримати вас в цей непростий період життя. Для адаптації потрібен час. Важливо, щоб в цей період був хтось поруч, кому ви довіряєте і на кого можете розраховувати.

Головне при переїзді - це розуміти, що дискомфорт неминучий, але і не вічний. Настане точка, після якої ваше сприйняття дійсності почне забарвлюватися в яскраві кольори.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 23.06.2020 | Переглядів: 1648 | студент, вузы, Обучение

Читайте також на цю тему: