Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Аналіз механічного складу грунту: для чого це потрібно?

Автор: Мария Никулина, 10.12.2021, 15:06:56 Аналіз механічного складу грунту: для чого це потрібно?
Аналіз механічного складу грунтів - це аналіз, який, як правило, проводиться в лабораторії, щоб перевірити фізичні характеристики грунту. Зокрема, це перевіряє силу, щільність і опір грунту. Сила грунту - це сила, яку має грунт, коли вона рухається. Детальна класифікація грунтів за механічним складом дозволить вам оцінити склад грунту.

Індекс механічного аналізу ґрунту

Аналіз грунту - це фізичний тест, який зазвичай проводиться в лабораторіях, щоб вивчити фізичні характеристики, які мають грунт. Фізичні характеристики грунту визначають якість грунту, а також її потенціал в якості середовища проживання для рослин. Аналіз грунту може допомогти вам визначити, що робити з грунтом на вашій ділянці. Щільність грунту - це фізична характеристика грунту, яка визначає, наскільки важка грунт. Стійкість грунту - це те, наскільки твердий грунт.

Що таке індекс механічного складу?

Індекс механічного складу - це індекс, який використовується для оцінки фізичних характеристик грунту.

  • Наприклад, індекс механічного складу 1 означає, що грунт є дуже важкою і сильною.
  • Індекс фізичного аналізу - це показник, який використовується для оцінки механічних властивостей ґрунту.
  • Це число, яке показує, скільки ваги в грамах на квадратний дюйм грунт має при вазі в кілограмах. Чим вище число, тим важче грунт.


Механічні характеристики грунту - це фізичні властивості грунту, які мають вирішальне значення для визначення типів грунтів. Ось деякі з найбільш поширених типів:

Піщані ґрунти

Пісок - це груба піщаний грунт з великою кількістю піску. Він може мати велику кількість води, але він може легко бути вологим і сухим. Піщаний грунт зазвичай зустрічається в піщаних пустелях і може зустрічатися на морських узбережжях, де вода просочується в піщаний грунт.

Аналіз містить визначення щільності грунту, її зернистості та пористості. Пористість грунту - це її здатність пропускати воду і повітря. Коли грунт сухий, він має щільну структуру. Коли вона волога, вона може бути зернистою або пористою. Чим більше пористість грунту, тим більше води вона може утримувати. Якщо вода проникає в грунт, то вона просочується через неї, збільшуючи її пористість. В результаті грунт стає більш сухою і більш щільною.

Глинисті грунти

Глина - це глинистий грунт, який містить багато глини. Зазвичай глина має велику кількість вологи, але може бути сухою або вологою. Глини зазвичай зустрічаються в глинистих пустельних районах і на схилах гір.

Суглинок - це суглинний грунт. Цей грунт містить багато води й глини. Цей тип грунту зазвичай зустрічається на рівнинах і в горбистій місцевості. Супіщаний грунт - це супіщаний грунт. Як і суглинки, супіски містять велику кількість глини та води.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 10.12.2021 | Переглядів: 1192 | грунт, Земля

Читайте також на цю тему: