Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Працевлаштування за кордоном: на що звернути увагу під час пошуку роботи

Автор: Дар'я Войташевська, 19.01.2022, 09:09:05 Працевлаштування за кордоном: на що звернути увагу під час пошуку роботи

У звичайної людини офіційна робота за кордоном викликає багато питань. До кого звернутися, як знайти вакансію, на який прибуток розраховувати? Шукати роботу в Європі без допомоги посередників чи скористатися онлайн-сервісом? Давайте дізнаємось про всі тонкощі працевлаштування.

Проблеми під час працевлаштування без оформлення

Насамперед треба розуміти, що працюючи за кордоном неофіційно, ви порушуєте закон. Наслідками може стати депортація з країни та позбавлення права в’їзду надалі. Це стосується й тих, хто вирішив працювати по біометрії. Такі працівники ризикують мати проблеми з поліцією. Адже у них відсутній дозвіл на працевлаштування.

Проте не це найгірше.

Працюючи нелегально, робітник стає вразливим до поганого відношення роботодавця і знаходиться у залежності. Зазвичай таким людям платять менше від умовленого або геть не виплачують зарплату. Вони живуть у поганих умовах, вони не мають вихідних.

Чому має сенс працювати офіційно

Маючи робочу візу, ви отримуєте право на перебування та роботу за кордоном на визначений термін. Договір із роботодавцем реєструється у державних структурах, нараховується офіційна платня. Тому робітник захищений не лише контрактом, але й державою. Легальна робота передбачає наявність медстрахування. Страховка гарантує отримання лікарняних у разі хвороби та можливість отримання кваліфікованого лікування. Крім того, легальні робітники мають високі шанси отримати дозвіл на постійне перебування в країні з можливістю подальшого оформлення громадянства. Тому якщо вирішили поїхати на заробітки, розглядайте лише офіційний контракт.

Чим корисні посередники з пошуку роботи за кордоном

Посередники з працевлаштування допомагають знайти підходящу вакансію, займаються оформленням потрібних документів для робочої візи. Крім того, вони допомагають розібратись з тонкощами зарубіжного ринку праці, перекласти документи на потрібну мову, дізнатися, які вакансії більше відповідають вмінням пошукача. Взаємодія з посередником сильно підвищує ймовірність отримання гарної роботи за кордоном, прискорює процес влаштування на роботу.

Дізнайтесь якнайбільше інформації

Зберіть відгуки про послуги з пошуку роботи на сайтах, в соціальних мережах, на форумах. Ставте запитання - яка пропонується віза, хто її оформлятиме, чи буде підписано договір з роботодавцем, як відбуватиметься оплата праці, які є гарантії.

Щоб знайти актуальні вакансії зайдіть у сервіс пошуку роботи за кордоном безкоштовні вакансії. Тут ви знайдете актуальні вакансії на будь-який смак. Наприклад, робота зварювальника за кордоном

Якщо ви цікавитесь нюансами роботи за кордоном для пари, всю потрібну інформацію ви зможете отримати у статті

Дослідіть відгуки в мережі

Не полініться і знайдіть і прочитайте враження людей про роботодавця та посередника. Не враховуйте дуже хвалебні та дуже негативні відгуки, адже одні пишуть самі посередники чи роботодавці, інші – недоброзичливці. На сьогоднішній день ринок пропозицій праці на закордонному ринку дуже широкий. Трапляються нечесні ділки, що заманюють претендентів низькою вартістю своїх послуг та занадто вигідними умовами праці. Наприклад, вам можуть пропонувати легальну роботу по біометричному паспорту. Тому будьте розумними та уникайте нечесних пропозицій.

Автор: Дар'я Войташевська, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 19.01.2022 | Переглядів: 769 | вакансии, Работа за границей

Читайте також на цю тему: