Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Коли не варто скорочувати посилання через відповідні сервіси

Автор: Мария Никулина, 04.02.2022, 12:52:35 Коли не варто скорочувати посилання через відповідні сервіси

Скорочені посилання, що створюються за допомогою спеціальних сервісів, це дуже зручний інструмент. По-перше, подібні посилання виглядають красиво, а по-друге, більшість сервісів зі скорочення пропонують додатковий корисний функціонал для скорочених посилань, наприклад, статистику переходів. Подібна статистика особливо актуальна для маркетологів та власників сайтів. Але крім переваг у даних сервісів є також і суттєві недоліки, які не дозволяють використовувати послуги у певних випадках. Тому розглянемо, коли не потрібно скорочувати посилання через спеціальні сервіси.

Але все ж таки, якщо вам потрібно зробити з довгого незрозумілого посилання красиве і коротке, то використовуйте скорочувач посилань як цей https://surl.li/uk. Сервіс працює вже довгий час, має багато позитивних відгуків, а головне здатний зробити магію і перетворити ваш URL на красиве посилання, яке легко запам'ятовується. Це може стати в пригоді в багатьох випадках.

Користуватися сервісом для скорочення посилань не потрібно, якщо:

  • За посиланням розміщується конфіденційна інформація, наприклад, дані карт, паспортів, коди, паролі тощо. Скорочене посилання легко відкрити зі сторони іншими користувачами та цим не на ваше благо можуть скористатися шахраї. Тому якщо за довгим посиланням дуже важлива інформація не для третіх осіб, то скорочувати таке посилання не потрібно з метою безпеки ваших даних.
  • Якщо ваше посилання і так коротке. Не потрібно перетворювати його на інше коротке посилання. Сервіс для скорочення URL спрямований на довгі потворні посилання, які займають багато місця і які неможливо запам'ятати.
  • Якщо посилання вже раніше було скорочено. Тоді сенсу повторно його скорочувати немає, тому що це буде редірект з одного сервісу на другий. Не потрібно ускладнювати систему, тому якщо посилання вже скорочено, краще дати йому спокій.


Як бачимо, приводи для не скорочення посилань через спеціальні послуги є і в основному пов'язані з безпекою даних. Тому перед тим як скоротити URL перевірте, чи є важлива інформація по ньому і чи хочете ви, щоб про неї дізналися інші користувачі. Якщо відповідь ні, тоді краще утриматися від скорочення посилання і таким чином забезпечити збереження даних від третіх осіб.

Скорочені посилання - відмінний інструмент для роботи не тільки маркетологів, але і шахраїв, які часто під виглядом короткого посилання розповсюджують шкідливі файли. Тому при використанні коротких URL насамперед необхідно бути уважним і не наражати себе на небезпеку в тому випадку, якщо її можна уникнути.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 04.02.2022 | Переглядів: 1056 | сайт, информация, SEO

Читайте також на цю тему: