Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Азартні гравці жертвують гроші ЗСУ

Автор: Сергей Ковальчук, 21.11.2023, 14:29:53 Азартні гравці жертвують гроші ЗСУ

Азартні ігри користуються великою популярністю серед українців, так що історії про великі виграші стали досить частими. Ну а під час війни ці виграші нерідко йдуть на пожертвування на користь армії.

У ЗМІ неодноразово миготіли історії, коли виграні в азартних іграх гроші були перераховані на потреби ЗСУ. Правда іноді" збирачі" виявляються шахраями, але на щастя їх швидко викривають.

30 мільйонів від переселенки із Закарпаття на користь прикордонників

Мешканка Закарпаття Жанна, яка після початку війни перебралася до Чехії, любить час від часу розважитися в азартних іграх. І одного разу така розвага обернулося неймовірним виграшем 30 мільйонів гривень в Parimatch.

Ставши володаркою такої величезної суми, жінка спочатку навіть не знала, як її витратити. В кінцевому рахунку було вирішено пожертвувати гроші на користь української армії, про що Жанна і повідомила представникам Parimatch.

Компанія зробила офіційний запит до Державної прикордонної служби країни, після чого кошти були швидко перераховані. Настільки значна сума пішла на створення 10 000 комплектів форми для українських прикордонників.

$132 000 від гравця в покер на потреби армії

Андрій Козленко є професійними гравцем в покер, і відомий в співтоваристві під ніком BabyShark19. Паралельно з цим молода людина веде канал на Twitch, де стримить свої ігри великій кількості глядачів.

В ході недавнього турніру, який проводив покер-рум PokerOK, Андрій посів друге місце, що дозволило йому заробити $132 000. Ще перед початком гри він зазначив, що в разі виграшу віддасть гроші на благодійність.

Варто відзначити, що даний виграш став найбільшим в кар'єрі чоловіка, але незважаючи на це все без винятку гроші пішли на пожертвування.

Вибрати напрямок для передачі коштів $ 132 000 BabyShark19 допомогли його передплатники, які почали активно ділитися своїми ідеями. У підсумку Козленко вирішив зосередитися на покупці для ЗСУ медикаментів, їжі, бронежилетів та інших важливих речей.

Варто відзначити, що це не єдиний випадок, коли гравець в покер вирішив передати свій виграш на потреби армії. Аналогічно вчинив Олег Охотський, який виграв 120 000 гривень на турнірі в Мадриді, а також Андрій Мазуренко, який став володарем 80 000 гривень в ході благодійного турніру Glory to Ukraine.

4 мільйони на потреби ЗСУ від гравця з Одеси

Увагу ЗМІ привернуло ще одне велике пожертвування, яке зробив любитель азартних з Одеси Василь Гаца. В одному з казино де можна реально виграти гроші, йому пощастило аж на 4 мільйони гривень.

Виграна сума була передана одній з українських бригад для закупівлі автомобіля, проблемних систем Starlink, зарядних станцій, плитоносок, ременів та іншої екіпіровки.

Донат від гравця в більярд з Полтави

Житель міста Полтава Дмитро Білозеров є майстром спорту міжнародного класу з більярду. У липні 2023 року чоловік переміг у другому етапі Кубка країни GGPoker Open і заробив 40 000 гривень.

Виграні гроші чоловік вирішив використати для купівлі такого потрібного для Збройних сил України квадрокоптера.

Автор: Сергей Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 21.11.2023 | Переглядів: 474 | благотворительность, покер, азартные игры

Читайте також на цю тему: