Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2007 » Июль » 18 » 10:19:43

В Житомире почти каждый день воруют мобильные телефоны

18.07.2007, 10:19:43 4816 0
В Житомире почти каждый день воруют мобильные телефоны

Майже щодня до Житомирського міського відділу міліції звертаються потерпілі із заявами про те, що при певних обставинах у них зник мобільний телефон.
 
Наприклад, наприкінці травня потерпілий, залишивши телефон на пляжі, вирішив скупатись, чим і скористався 17-річний крадій. А 23-річний житомирянин залишив свою „мобілку” в роздягальні «місцевого виробництва», що і спокусило його співробітника. Ще одного потерпілого пограбували вночі, коли він у нетверезому стані повертався додому. Спокусився на „те, що погано лежить” і 14-річний школяр, який відвідував свого родича у лікарні. А 16-річна школярка спровокувала нападників, прогулюючись пізно ввечері в парку з мобільним телефоном, який коштує 1,5 тисяч гривень, у руках...
 
 
На даний час слідчими Житомирського міського відділу УМВС проводиться розслідування декількох таких справ. За однією із них обвинуваченим є 20-річний житомирянин, який пограбував 70-річного викладача місцевого вузу.

Події розвивались наступним чином: потерпілий вирішив ввечері придбати в одному з торгівельних кіосків картку поповнення рахунку для мобільного телефону. Повертаючись додому, вирішив скоротити шлях і пішов безлюдною стежиною поміж будинками. Разом з тим мобільний телефон тримав у руці, маючи намір на ходу поповнити рахунок. Це й помітив обвинувачений, що проходив неподалік. Підбігти ззаду, вихопити телефон та втекти було не важко, адже обставини були на боці грабіжника.

Наступного дня потерпілий звернувся до міліції. А в цей час телефон набув уже третього господаря, адже грабіжник встиг одразу продати мобільник знайомому таксисту, а той – приватному підприємцю, що займається торгівлею на Житньому ринку. На нього й вийшли оперативники та поступово розплутали справу.

Наразі викрадену річ повернуто потерпілому. Винному пред’явлено обвинувачення за ст. 186 Кримінального кодексу України „Грабіж”, відповідно до якої на нього очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років. Однак усе вирішить суд.

Ми сподіваємось, що читачі задумаються про власну безпеку, користуючись наведеною інформацією.
 

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: