Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Август » 15 » 12:25:50

В житомирском парке ищут сокровища барона де Шодуар?

15.08.2007, 12:25:50 11247 0
В житомирском парке ищут сокровища барона де Шодуар?

Шукачів скарбів - ласкаво просять до Житомира. Там на місці колишнього палацу відомого мецената барона де Шодуара - випадково натрапили на великі підвальні приміщення. І в місті знову здійнявся ажіотаж навколо теми скарбів багатія, що ніби-то існували, але не знайдені і досі.

Окраса Житомира – парк культури і відпочинку. Започаткував його барон де Шодуар, відомий філантроп і доброчинець. І до нині тут ростуть рідкісні дерева, доправлені з різних країн. У Житомирі барона згадують як мецената, людину обізнану на мистецтві і не байдужу до освіти. Про його ж скарби

ходять легенди. За переказами в колекції багатія були коштовності, картинна галерея і велика бібліотека. За однією із версій, барон де Шодуар заховав частину добра десь на території маєтку.

Старожили розповідають, що шукачі скарбів ще до сорокових років перекопували паркові алейки. І от інтерес до коштовностей барона знову відновився після знахідки працівників парку. Під час реконструкції грального майданчика під вантажівкою провалилася земля. На вигляд звичайна яма відкрила хід до підземного лабіринту.

Краєзнавці кажуть, що історія зі скарбами суцільна фантазія. Коштовності барона на початку минулого століття націоналізували більшовики: картини передали до музеїв, а раритетні книги у бібліотеки.

За заповітом праве крило свого розкішного маєтку барон мав намір віддати для «денних гулянь та ігор дітей», в іншій частині палацу мало розміститися ремісниче училище. Містика, але волю барона-мецената здійснив час. На території колишнього палацу у довоєнний період знаходилося щось на зразок школи домогосподарства. Тепер тут граються діти, яким може поталанити знайти містичні коштовності доброго барона.
   По матеріалам: студия ТСН, канала 1+1

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: