Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Сентябрь » 5 » 19:14:00

Флаг Житомира утвержден! ФОТО

05.09.2007, 19:14:00 8803 0
Флаг Житомира утвержден! ФОТО

Сегодня на сессии Житомирского городского совета, депутаты рассмотрят вопрос об утверждении флага города. Докладчиком по данному вопросу – будет секретарь городского совета Анатолий Каленский.

Как стало известно «Журналу Житомира» комиссии по выбору флага уже прошли, так что прогнозировать можна стопроцентно - именно за такой эскиз проголосуют житомирские депутаты.

Флаг города Житомира представляет собой прямоугольное полотнище с соотношением сторон 2:3, разделенное двумя скрещенными белыми полосами на четыре прямоугольника: нижний левый и верхний правый желтого цвета; верхний левый и нижний правый – синего цвета. Горизонтальная полоса делит флаг пополам, а вертикальная – в соотношении 1:2. на месте их пересечения размещен герб города Житомира.


Напомним, на рассмотрение мэрии было предложено 54 варианта флага города, который, наряду с гербом и гимном должен стать символами Житомира.



Депутат Житомирского горсовета Игорь Иваницкий специально для «Журнала Житомира» прокомментировал вопрос об утверждении флага Житомира:

"Перше питання порядку денного п’ятнадцятої сесії Житомирської міської ради п’ятого скликання – “Про затвердження прапора міста Житомира”. Дійсно – питання нагальне, чи не найнагальніше – адже вже завтра День міста, і як тут без прапору? “Хліба і видовищ”, а якщо з хлібом проблеми (цікаво, куди пристосує керівництво Житомирської філії ЗАТ “Золотий коровай” запропоноване до прийняття сесією “Звернення депутатів Житомирської міської ради”?) – то хоча б видовищ. Бо за співами, танцями і життєрадісним вживанням пива своєї батьківщини – якось і негаразди відійдуть на другий план?

Якби не було решти питань, то навіть виключно з цих причин варто було б сесію скликати. Та ж, виявляється, є й інші: проблеми функціонування ТТУ, “Житомирсвітло” навіть за телефон розрахуватися не може... і знову ж таки – земля, земля. Жвава торгівля з машин, що перекрила половину Привокзального майдану и фактично знищила розв’язку на розворот під мостом, виявляється – не має на те жодних офіційних погоджень, натомість пропонується не повернути дорогу транспорту, а відвести цю ділянку під “розміщення стоянки мікроавтобусів”, мовляв – “для впорядкування руху маршрутників київського напрямку” (так і залишилось незрозумілим – а для чого там таки автовокзал існує?). А чого варті “кафе з приміщеннями відпочинку” (цікаво, що то за “приміщення для відпочинку”?... риторичне питання) по пров.”-Кривому, 11 (так, так – зелена зона, узбережжя Тетеріва) і “оздоровчий комплекс з житловими квартирами” (не менш “цікаве” формулювання, чи не так?) по пров.Річковому, 16-а (це вже за політехом)? І в обох випадках розміри ділянок (в проекті рішення, як зазвичай, не вказуються) – вражають. Як вражає і те, кому ці ділянки пропонується передати під забудову...

Тільки на цьому тижні (а це ж лише за два робочі дні) мені довелося вислухати... пережити колективні скарги мешканців трьох будинків – підвали затоплено, дахи течуть. Фарс з ремонтом вулиці Саєнка – скінчився, бо “скінчилися гроші”. А фарс з відновленням роботи ливневої каналізації на вулиці на вулиці Чехова... там, взагалі, майже безвихідна ситуація.

Непогана була ініціатива Президента – по Державному прапору у кожну сім’ю. Можна й на місцевому рівні “творчо розвинути” – по прапору міста кожному скаржнику. Зберуть ото з усіх потерпілих квартир по два прапори, та й накриють ними тридцять вісім років не латаний дах, або вимакають затоплений підвал, або св’ятково прикрасять річку... чи то пак – 1-й провулок Чехова після чергової зливи... А мешканці Гоголівської, 94 – пошиють мішки для цілорічного збору грибного врожаю у власних оселях (див. фото). Є й від прапора користь... якщо нічим іншим зарадити не можна."




Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: