Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Сентябрь » 12 » 11:55:40

Власть Житомира собирается продать Житомиртеплокомунэнерго?

12.09.2007, 11:55:40 5583 0
Власть Житомира собирается продать Житомиртеплокомунэнерго?

СКАНДАЛ!
Вчора, 11-го вересня, стало відомо про рішення конкурсної комісії з питань оренди нерухомого майна м.Житомира виконавчого комітету Житомирської міської ради щодо оголошення конкурсу на право укладання договору оренди цілісного майнового комплексу комунального підприємства “Житомиртеплокомуненерго” Житомирської міської ради.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє депутат Житомирської міської ради Ігор Іваницький.

Цікавою особливістю такого рішення є те, що буквально й двох місяців не пройшло, як підприємство це, після довгих суперечок і тяганини, було майже раптово (зокрема так це виглядало для переважної більшості депутатів міської ради) повернуте з орендної форми до комунальної власності – саме, як це вже давно підкреслювалося, з метою забезпечення максимально можливого контролю за його діяльністю.

Певно зрозумілішою може стати така вражаюча непослідовність міської влади після ознайомлення з деякими умовами конкурсу, а саме: “Житомиртеплокомуненерго” передбачається знову передати в оренду на термін не багато ні мало 15 років, початковий розмір місячної орендної плати становить 51773,56 грн. без ПДВ, а термін прийняття документів та конкурсних пропозицій спливає вже 20 вересня цього року (сам конкурс оголошено на 25 вересня) – при цьому офіційного оголошення про конкурс ще не було.

Схема, як говориться, більш ніж “прозора” і зрозуміла – підприємство-монополіст у теплопостачанні міста, яке, за деякою інформацією, не лише не збиткове, але й має більш ніж позитивний баланс між коштами, зібраними за надання т.з. “послуг” з тепло- та гарячого водопостачання і витратами на енергоносії (а мова йде не про копійки – про мільйони гривень) – підприємство це впевненими кроками прямує у чиїсь, заздалегідь визначені, “чисті руки”.

Воно б і нехай, але питання “як це позначиться на інтересах міста?” у цьому випадку набуває більш ніж сумної риторичності.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: