Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Февраль » 15 » 19:13:41

В Житомире почтили память афганцев

15.02.2008, 20:43:58 4216 0
В Житомире почтили память афганцев

15 лютого, у день 19-ої річниці виведення радянських військ із Республіки Афганістан, в Житомирі біля пам’ятного знаку «Чорний тюльпан» відбувся мітинг-реквієм.

Про це повідомляє «Журналу Житомира» прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

На честь загиблих побратимів учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника «Чорний тюльпан».

«Ми схиляємо голови перед тими офіцерами і солдатами, хто, виконуючи свій військовий обов’язок, загинув в Афганістані, Іраку та на території інших держав, з великою повагою і шаною ставимося до всіх воїнів, кому довелося бачити кров і смерть, відчути біль і страждання бойових товаришів, побратимів», - сказав, виступаючи на мітингу, Юрій Забела.

У мітингу взяли участь голова Житомирської міської організації УСВА Олексій Михайлов, ветерани-афганці, учасники бойових дій на території інших держав, військовослужбовці Житомирського гарнізону, рідні та друзі загиблих воїнів, представники місцевих органів влади, громадськість.


ДОВІДКА: За даними Міністерства оборони України, в бойових діях в Афганістані з 1979 по 1989 роки брало участь 160 тис. українців, з них майже 5300 представників Житомирщини. Додому не повернулося 3280 наших співвітчизників, з яких 133 – представники нашої області. 800 учасників бойових дій – жителів області стали інвалідами, майже стільки ж померло в останні роки через отримані на війні поранення.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: