Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Февраль » 20 » 10:03:07

Начата работа по разработке Стратегического плана развития Житомира

20.02.2008, 21:50:28 5523 0
Начата работа по разработке Стратегического плана развития Житомира

В умовах ринкової економіки життя стало змінюватися надто швидко, і з’явилася потреба в засобах пристосування до цих змін, одним з яких і стало стратегічне планування як засіб управління змінами.

На даний час більшість українських міст мають Стратегічний план розвитку міста, що дає можливість більш динамічно розвиватися. Наше місто ще не перейняло на себе функцію планування власного довгострокового розвитку і здійснює лише планування свого соціально-економічного розвитку на кожен наступний рік. Фактично, за існуючої обмеженості коштів на розвиток, такі річні плани передбачають, головним чином, так зване латання дірок без послідовної роботи на перспективу. Це не сприяє належній ефективності використання бюджетних коштів.

На сьогоднішній день громада міста Житомира має велику кількість невирішених проблем різного характеру. Саме розробка Стратегічного плану розвитку міста забезпечить визначення найважливіших проблем та чіткі шляхи їх вирішення, що дасть змогу більш ефективно використовувати бюджетні кошти, сприятиме отриманню кредитів, залученню інвестицій та отриманню грантів.

Тому, міським головою В. Т. Шелудченко було видано розпорядження від 6 лютого 2008 року № 66 про початок роботи по розробці Стратегічного плану розвитку міста Житомира на 2008-2017роки.

В лютому 2008р. в прес-центрі міської ради відбулося перше засідання робочої групи по розробці Стратегічного плану розвитку міста Житомира на 2008-2017рр. До складу робочої групи залучені представники міської ради, міськвиконкому, вищих навчальних закладів, підприємці та представники громадських організацій. Фахову допомогу в розробці Стратегічного плану розвитку м. Житомира надають представники Західноукраїнського регіонального навчального центру. До процесу стратегічного планування буде залучена громадскість шляхом анкетування, яка самостійно визначить бачення майбутнього свого міста та в подальшому прийме участь в реалізації Стратегічного плану.

З метою визначення основних проблем, які існують в місті та перспектив розвитку міста на майбутнє, робоча група розробила анкети для мешканців та підприємців Житомира і сформулювала своє бачення майбутнього міста:
Житомир – це історичний, культурний, освітній та адміністративний центр Полісся, місто привабливе для інвесторів та підприємців, екологічно чисте та комфортне для проживання та відпочинку.

Таке бачення міста не є остаточним. Всі, хто не байдужий до майбутнього свого міста та має власне бачення і пропозиції щодо розвитку міста запрошуємо до співпраці.

Методологічне, організаційне забезпечення стратегічного планування здійснює департамент економічного розвитку Житомирської міської ради.

Директор департаменту економічного розвитку Олена Євгеніївна Баранівська.

Контактний телефон: 37-78-15; 37-31-41
Електронна адреса: [email protected]

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: