Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Ноябрь » 13 » 11:13:57

Житомирские регионалы возмущены действиями Шелудченко

13.11.2008, 11:13:57 6327 17
Житомирские регионалы возмущены действиями Шелудченко

®
27-ма сесії Житомирської міської ради, яка відбулася 6 листопада, мала всі підстави стати серйозним кроком на шляху вирішення болючих проблем житомирської громади.

Серед питань, винесених на розгляд депутатського корпусу – функціонування структур житлово-комунального господарства в опалювальний період, земельні питання, зміни до бюджету, які торкаються багатьох аспектів соціальної сфери.

Втім, сподівання житомирян на те, що нарешті вони отримають відповіді на те, чи буде тепло і гаряча вода в їх квартирах, чи можуть вони сподіватися в умовах всесвітньої фінансової кризи на збереження робочого місця і стабільну зарплату, швидко розвіялися. Лише півтори години знадобилось керованим міським головою депутатам, щоб «вирішити» всі нагальні проблеми житомирян.

Натомість впродовж майже кількох годин вони вели запеклі дискусії навколо «актуального» питання перейменування  вулиці Котовського на вулицю Грушевського. Втім, навряд чи  те, що відбувалося  в сесійному залі, можна назвати дискусією. Адже дискусія – це серйозна аргументована розмова з залученням думок експертів, вчених, а не чергова спроба заробити собі політичні дивіденди за рахунок інтересів пересічних громадян.

«Депутати міськради від Партії регіонів не проти того, щоб вшанувати пам’ять такої відомої в українській історії постаті, як Михайло Грушевський, - ділиться голова фракції Партії регіонів у Житомирській міській раді Михайло Чужмир. – Але ми категорично проти того, щоб це вирішувалося за рахунок пересічних житомирян. Адже всі ми добре розуміємо, що лише виділенням грошей із державного бюджету на заходи по перейменуванню вулиці, проблему не зняти. Сотні людей змушені будуть до своїх сьогоднішніх клопотів і проблем додати ще чимало – наприклад, пов’язаних з внесенням змін у паспорти та інші документи, де фігурує домашня адреса. Заради чого?

Я впевнений, що якби було проведено опитування серед жителів вулиці Котовського, до 90% їх висловилось би за те, щоб замість цієї сумнівної акції перейменування, було виділено додаткові заходи на благоустрій дворів, на вивезення сміття, будівництво дитячих майданчиків, спорудження додаткових лавок. А пам’ять Грушевського можна увіковічити і іншим чином, наприклад, на його честь закласти сквер…

Дивує й те, що жодного серйозного обговорення цієї проблеми з залученням політично незаангажованих фахівців, не відбулося. Депутатам просто було запропоновано проголосувати.

Представники нашої фракції переконані: відбулася чергова спроба міського голови Віри Шелудченко за рахунок інтересів простих житомирян, вирішити амбітні проблеми вузького кола близьких до неї депутатів. Це намагання відволікти увагу громади від нагальних болючих проблем міста. І за умов сьогоднішньої непростої ситуації в економіці, в фінансовій галузі, за умов зростання вартості комунальних платежів і невпинного зростання цін, така позиція – вищий прояв непрофесіоналізму і зради інтересів тих виборців, яким Віра Тимофіївна, балотуючись на посаду мера, роздавала найкращі обіцянки.

Депутати Житомирської міської ради висловлюють своє обурення подібними діями міського голови мають  глибоке занепокоєння тим, що політичні амбіції цього разу знову були поставлені  вище за інтереси жителів Житомира».

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба Житомирської обласної організації Партії регіонів

Схожі новини:


Комментариев: 17
Independent
1 Степан (Independent)   • 11:32:14, 13.11.2008 [Материал]

Як можна жити на вулиці вбивці Українського народу?
Konduktor
2 Vreditel (Konduktor)   • 11:36:59, 13.11.2008 [Материал]

конечно, лучше быть грязными и замёрзшими, но не "жити на вулиці вбивці Українського народу".
маразм крепчал...
Independent
3 Степан (Independent)   • 11:45:51, 13.11.2008 [Материал]

23.11.1921 жителів Базару більшовики зігнали подивитися на страту. Полонених, після дводенного перебування замкненими в голоді і холоді, вишикували біля заздалегідь викопаного рову. Котовський особисто хлопцям пропонував покаятися і перейти на бік Червоної армії. У відповідь пролунав голос Степана Щербака: "До вас служити не підемо. Стріляйте. Український народ вам цього не пробачить!" І залунало: "Слава Україні!". Далі хлопці заспівали "Ще не вмерла Україна!". Пісня обірвалася в них на вустах. Вони падали від катівських куль у глибокий рів. Мертвих і поранених загорнули промерзлою землею. Базарівці згадують, що потім чули з могили стогін.
Konduktor
4 Vreditel (Konduktor)   • 11:49:42, 13.11.2008 [Материал]

какого базара, Сенного или Житнего?
Passionar
5 Дмитрий (Passionar)   • 11:50:13, 13.11.2008 [Материал]

в Гражданской войне нет крайних, а сегодня есть наивники, которіе полагают, что Историю можно переписать!
И Котовский, и Грушевский - суть наша история, какая бы она не была. А убивали мнгих и многие на протяжении мнгих лет!
Или кто хочет остаться в "белых перчатках"?
alex_55
6 Alex (alex_55)   • 12:11:21, 13.11.2008 [Материал]

Жить на улице убийц плохо, так же как и жить замёрзшими и грязными. Нет порядочных людей (политиков) как с одной, так и с другой стороны.
Passionar
7 Дмитрий (Passionar)   • 12:16:22, 13.11.2008 [Материал]

Если прошерстить массу городов и улиц в так называемых развитых странах, то там полно подобных улиц - и ничего живут.
А почему? Потому что тупы и НЕ ЗНАЮТ ни хрена, общество потребителей и пофигистов.
А мы знаем (пока еще) интересуемся, поэтому и спорим и "воюем".
Сашко
8 Alex (Сашко)   • 12:27:08, 13.11.2008 [Материал]

7. Дмитрий (Passionar)
Если прошерстить массу городов и улиц в так называемых развитых странах, то там полно подобных улиц - и ничего живут.

Так "прошерсти"и приведи пару примеров, дабы не быть голословным.

"А почему? Потому что тупы и НЕ ЗНАЮТ ни хрена, общество потребителей и пофигистов. "

Откуда такая уверенность о сотнях миллионов людей? Конечно, приятно осознавать себе представителем избранной духовной части человечества, но кроме Задорнова есть и другие мнения о "нас" и о "них".

alex_55
9 Alex (alex_55)   • 12:27:17, 13.11.2008 [Материал]

Если прошерстить массу городов и улиц в так называемых развитых странах, то там полно подобных улиц - и ничего живут.

Если можно, примеры.

А почему? Потому что тупы и НЕ ЗНАЮТ ни хрена, общество потребителей и пофигистов.

Опять таки как-то обобщенно, такой себе "штамп"

А мы знаем (пока еще) интересуемся, поэтому и спорим и "воюем".

Вот-вот, воюем. Как бы недовоевались.

Passionar
10 Дмитрий (Passionar)   • 12:36:11, 13.11.2008 [Материал]

Сашко, Задорнов здесь ни при чем.
Говорю только то, что знаю.
Работал в свое время в международном детком лагере, группы детей и их воспитанников из разных концов мира. Да и потом много лет также по работе приходилось общаться, да и сейчас еще больше. Так что наслышан лично!
"Вот-вот, воюем. Как бы недовоевались." - ну хоть здесь не споришь!
Думаю не стоит защищать не свое чужеродное общество, лучше обратите внимание на свое родне! Какое-бы он ни было ....
А улицу? ... ну, например, ... улица Кромвеля, станция метро "Глочестер Роуд", Лондон.
Примеры и сами найдете! Если захотите!
1-10 11-17
Оголошення на ЖЖ інфо: