Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2024 » Май » 8 » 17:37:36

За футболку з написом «Ухилянт» можуть вручити повістку або доправити до ТЦК

08.05.2024, 17:37:36 3856 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
За футболку з написом «Ухилянт» можуть вручити повістку або доправити до ТЦК

Після того, як у столичному метро сфотографували чоловіка, одягненого в футболку з написом "Ухилянт", у соцмережах не вщухає обговорення цього випадку. Частина користувачів засудили поведінку хлопця, аргументуючи це тим, що чолов’яга хизується ухилянством у той час, поки інші захищають Україну ціною власного здоров’я та життя. Ще певна частина дописувачів висловили думку, що справжні ухилянти побояться носити такий одяг, тобто носіння такої футболки може бути "тролінгом" з боку військового, який, наприклад, приїхав у відпустку.

Як з’ясував ТСН, один з продавців пропонує такі футболки навіть оптом. На сайті, де пропонується цей товар, вказується, що футболки перебувають в Одесі, яку, як відомо, останнім часом нещадно обстрілює путінська армія. Водночас деякі з інтернет-магазинів після скандалу вже видалили об’яви про продаж таких товарів. Проте деякі з продавців пропонують чашки та чохли для телефонів з написом "Ухилянт".

Як виявилося, з юридичної точки зору, наприклад, носіння такої футболки в громадському місці може мати наслідки.

"Потенційно в контексті з тими подіями, які відбуваються, це може бути кваліфіковано як хуліганство", – каже адвокат Микола Максимов.


Він продовжує: "Є стаття кодексу про адміністративні правопорушення, де чітко вказано, що хуліганство – це дії або певна поведінка особи, яка демонструє зневагу до суспільства. Коли людина відверто одягає таку футболку, то дії такої людини можно кваліфікувати як зневагу до суспільства, до військових, до суспільної мети, яка існує в суспільстві".

За словами пана Максимова, правоохоронці мають підстави притягнути до відповідальності тих, хто носить у громадських місцях такі футболки.

"Це вступає в певний конфлікт з демократичними цінностями, але під час воєнного стану демонстрація цього, на мій погляд, може бути кваліфікована як хуліганство (може загрожувати штраф до 119 грн або адмінарешт на 15 діб – Ред.). Хоча з іншого боку, якщо б не було такої психоемоційної напруженості в суспільстві, то, мабуть, не було б підстав вважати людину винною в чомусь. У цьому ж разі особа лише розпалює конфлікт. Звісно, зараз цього не потрібно робити", – каже адвокат.


Резюмуючи, Микола Максимов каже, що людина у футболці з написом "Ухилянт" може привернути увагу правоохоронців і працівників ТЦК на вулиці.

"Найімовірніше, наслідком носіння такої футболки може стати те, що працівники ТЦК можуть намагатися вручити повістку або доправити до ТЦК", – каже адвокат.

Своєю чергою столичні правоохоронці розповіли нам, що інформації про скарги громадян на носіїв такого одягу наразі не отримували.


Тэги: тцк, приколи, футболки, ухилянти

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: