Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2009 » Январь » 26 » 18:16:50

На Житомирщине разоблачена преступная группировка, распространявшая наркотики и самогон. ФОТО

26.01.2009, 18:16:50 6189 0
На Житомирщине разоблачена преступная группировка, распространявшая наркотики и самогон. ФОТО

На початку року працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків викрили злочинне угрупування з ознаками організованості, що складалося з трьох жителів Житомирської області, які займалися розповсюдженням наркотичної сировини.

Як повідомив «Журналу Житомира» заступник начальника ВБНОН УМВС України в області Сергій Опанащук, в поле зору правоохоронців, злочинна діяльність цієї групи, неодноразово потрапляла ще в минулому році, коли міліціонери затримували «дрібних» збувачів наркотиків та наркозалежних осіб за зберігання наркосировини.

Затримані вказували на одну і ту ж особу постачальника – 33-річного жителя Бердичівського району. Проте викрити останнього було не так просто, адже обережний чоловік, певне, розуміючи злочинну основу роду свого заняття, реалізовував наркотики тільки «довіреним» і вже добре знайомим особам.

21 січня правоохоронцям таки вдалося провести у підозрюваного оперативні закупки 2 кг макової соломки. А під час проведення огляду за місцем його проживання – виявити та вилучити 1,5 кг марихуани та ще 8 кг макової соломки, які зберігалися в господаря з метою подальшого збуту.

Подальші заходи, вжиті міліцією в документуванні злочинної діяльності затриманого реалізатора, вивели правоохоронців на слід ще одного фігуранта злочинного угрупування, який постачав наркотики затриманому. Ним виявився 32-річний житель Бердичівського району. В салоні його автомобіля, який міліціонери затримали 22 січня на автодорозі між селами Старий та Новий Солотвин, було виявлено та вилучено 20 кг подрібненої макової соломки.

Затримавши вже двох фігурантів зі злочинного ланцюжка, правоохоронці з’ясували, що основним постачальником наркотиків була 40-річна жителька Баранівського району. За місцем проживання останньої працівники міліції вилучили 15 кг макової соломки та 8 кг марихуани, яку вона зберігала з метою збуту. За свідченнями Сергія Опанащука, попередньо встановлено, що жінка скуповувала наркотичне зілля у мешканців найближчих сіл, а згодом цілими партіями збувала посереднику, який доставляв нарковмісний товар безпосередньому реалізатору.

Слід зазначити, що окрім наркотиків у господарстві жінки працівники міліції виявили ще й домашню ґуральню. Таким чином, було вилучено 100 літрів готового самогону, 210 літрів самогонної закваски, а також апарат, за допомогою якого господарка виготовляла домашню горілку. За таких обставин відносно неї було складено протокол про адмінправопорушення за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення) КУпАП.

А от що стосується наркотиків, то наразі працівниками міліції відносно усіх трьох фігурантів злочинного угрупування порушено кримінальну справу за ч.3 ст.307 (Незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів з метою збуту в особливо великих розмірах) ККУ, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Судом же для підозрюваних визначено міру запобіжного заходу – тримання під вартою.














Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: