Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Октябрь » 17 » 12:21:51

Борислав Розенблат: «Ніхто, крім нас самих, не захистить нашу землю»

17.10.2014, 12:21:51 3573 26
Борислав Розенблат: «Ніхто, крім нас самих, не захистить нашу землю»

®
З березня 2014 року Борислав Розенблат передав на АТО допомоги на суму понад 1,7 мільйона гривень.

Родина Розенблатів відома у Житомирі своїми благодійними ініціативами. Коли зі Сходу прийшла реальна загроза, Борислав Розенблат миттєво відреагував, розпочавши наймасштабнішу кампанію благодійної допомоги армії на Житомирщині. «Хто не утримує свою армію – годує чужу», – впевнений меценат.

– Коли почали допомагати бійцям АТО?

– На початку березневого вторгнення Росії у Крим я зрозумів, що потрібно вивозити сім’ї наших військових з півострова. Тільки коли близькі будуть у безпеці, вояки зможуть повноцінно виконувати свій обов’язок. Спочатку ми забезпечували їх пальним. Потім дали транспорт для перевезення вантажів. Пізніше прийшло усвідомлення, що якщо армія буде так оснащена, то ми багато не навоюємо, тому її потрібно забезпечувати необхідним. З того часу щотижня двома фурами перевозимо допомогу 95-й та 30-й бригадам.
Це найменше, що ми можемо зробити. Я військова людина, офіцер і розумію, що ніхто, крім нас самих, не захистить нашу землю. Сьогодні наша армія народна.

Зараз вільні від бізнесу кошти йдуть на допомогу в АТО. Однодумці теж допомагають.  Я закликав до співпраці всіх, хто може допомогти армії. В зоні АТО воюють не тільки військові. Волонтери - також захисники нашої Батьківщини.

– Бориславе Соломоновичу, яку  думку  маєте  щодо  ходу проведення АТО?

– Немає ніякої антитерористичної операції. На даний час йде справжня війна між Україною та Росією. Ще в минулому році ми не могли уявити, що два сусідні народи воюватимуть між собою. Росія воювала у Молдові і Нагорному Карабаху. Путін воював проти Грузії, а тепер - проти України. Ця людина не змінює устрій світу, як він каже. Ця людина знищує сусідів. Як назвати війну проти миролюбних народів? Я вважаю це геноцидом.

Коли українець за Україну, то він «бандерівець», а коли росіянин «За Русь святую», то він патріот. Путін бажає, щоб Росія була імперією. За роки правління, замість того, щоб будувати лікарні, дороги, створювати умови життя для росіян, він створював нові зразки зброї. Можна сказати, що він – людина-війна. Але Україна не має іншого вибору, як дати нападникам по зубам.

– Як ставитесь до діяльності так званих ДНР і ЛНР?


– Коли чую, що є ті, хто за Новоросію, за Малоросію, я кажу ось що: «Дурні. Напишіть просто – голосую за пекло. Бо я живу в пеклі і хочу, щоб у всьому світі було так само». Якщо ти так хочеш до Росії, то їдь туди і живи, а не диктуй правила, як жити в Україні.

– Чого найбільше потребують наші хлопці на Сході зараз? У чому відчувається дефіцит?

– Маємо багато волонтерів. Саме вони приносять списки того, що потребують військові перш за все. Потім робимо масові закупки – військове спорядження, одяг, засоби гігієни, харчування. Хлопці часто передають нам вітання, теплі та приємні слова. Коли ми чуємо, що тепловізори чи бронежилети врятували чиєсь життя – для нас це найкраща подяка.

– Як надалі плануєте допомагати військовим?


–  Я вірю в те, що Мирний план Петра Порошенка буде реалізовано, тож військові дії незабаром скінчаться. Але всім нам потрібно продовжувати посилювати обороноздатність держави. Ми маємо створити одну з найкращих армій у світі.

Тож допомагатиму нашим бійцям надалі – це точно. Їм потрібні засоби захисту, сучасний зв’язок, медикаменти, харчі, зручні речі. Над усе їм потрібно знати і бачити, що люди цінують те, що вони роблять. Саме  від тих хлопців, які зараз в окопах, залежить наше майбутнє.

Житомирська волонтерка Юлія Толмачома розповідає, як познайомилась з Бориславом Розенблатом. Жінка каже, коли почала ходити по житомирських приватних підприємцях, майже всі їй відмовляли. Багато з них тоді вже допомагали 95-й Житомирській аеромобільній бригаді.

«В мене був цілий список – бронежилети, коліматорні приціли, тактичні ліхтарі, рації, форма – у хлопців не було найнеобхіднішого. І все коштує дорого. Мені порадили підійти до Борислава Розенблата. Він тоді щотижня відправляв допомогу 95-й бригаді, однак погодився допомагати і 30-й – першого разу він закупив бронежилетів і обладнання на 70 тисяч гривень», – пригадує жінка.

Юлія зізнається, що йти до підприємця вдруге вже було незручно. Однак Борислав Розенблат сам зателефонував і поцікавився, чому вона не заходить. В офісі «Фавориту» Юлія познайомилася з його сестрою Оленою – так почалася її тісна співпраця з Розенблатами.

«Мені зараз дуже неприємно чути дискредитуючу інформацію, що з’явилася під час передвиборчої кампанії. Нібито Борислав Розенблат "піариться” на АТО. Я почала з ними співпрацювати ще з квітня, коли ця країна взагалі була без Президента, а наші хлопці бідували без найнеобхідніших речей. Про вибори на початку весни і мова не йшла», – пригадує Юлія Толмачова. «Краще б ці злі язики самі щось зробили для армії та розповіли нам про це», – обурюється вона.»

Прес-служба Борислава Розенблата


Інфографіка. Допомога військовим, яку вже надала родина Розенблатів.


Борислав Розенблат передає військовим чергову допомогу для АТО


Житомирська волонтерка Юлія Толмачова

Тэги: выборы 2014, Розенблат

Схожі новини:


Комментариев: 26
st_28
1 Федот (st_28)   • 12:30:04, 17.10.2014 [Материал]

Велика подяка за допомогу!!! Але ще більше питання - де взяв та скільки заплатив податку????
macs-v
6 Macs (macs-v)   • 13:28:03, 17.10.2014 [Материал]

Вопрос с налогами присутствует и если там не все прозрачно, тогда не поздно и проверить.

И все-же, если человек открылся для общества и помогает тогда нужно его всесторонне поддерживать.
А то наши современные капиталисты, типа ахметовых,фирташей и другие, нажившие свои капиталы не совсем честным путем не спешат спасать страну.
А вот когда восстановится мир, эти присоски возвратятся и снова будут пить кровь нашей экономики, пополняя свои счета в офшорах.

Нам есть над чем подумать и сто раз взвесить перед тем, как бросить бюллетень.

Килограмм гречки, полученный от кандидата выльется в сотни (тысячи) у.е. недополученных зарплат, пенсий или пособий в будущем.

И еще.
Если это пиар-акция ради выборов, то тогда такие депутаты в ВР не желанны.
BergMann1
12 Berg Mann (BergMann1)   • 22:50:20, 17.10.2014 [Материал]

Никак невозможно считать ПИАРом идейное участие в Майдане и тем более с марта месяца организацию народно-тылового обеспечения Армии.
NickChema
20 Юзер (NickChema)   • 10:39:06, 18.10.2014 [Материал]

Познакомлю вас с ребятами из АТО, расскажите им про налоги ;)
BergMann1
13 Berg Mann (BergMann1)   • 22:53:37, 17.10.2014 [Материал]

А ви думаєте, де взяв та скільки заплатив податку?
Ви нічого не чули про доволі велику, як для області, компанію "Фаворит"? Людина має великий бізнес, є патріотом і народним тиловиком.
dodo
2 Артём Александрович (dodo)   • 12:45:13, 17.10.2014 [Материал]

А зачем об этом говорить на кануне выборов?Как получит не прикосновенность нардепа так и скажет,может быть......И мало верится что идут туда все добрые и чистые душой люди.
BergMann1
14 Berg Mann (BergMann1)   • 22:59:36, 17.10.2014 [Материал]

а вам не странно, что Розенблат ни грамм не говорил об этом все 6 месяцев войны, не гворил про своё активное участие на Майдане.
А как ему ещё проинформировать сегодня избирателей, что он не гнусный паразит, а как раз наоборот.
Его так уже облили на этом сайте всякие лживой грязью алексивановы, хууулиганы, и прочие лайнометатели-фейкачи, что Дмитрий Киселёв и вся тролль-коллегия путинского канала "Россия24" просто апплодируют стоя.
NickChema
23 Юзер (NickChema)   • 10:44:48, 18.10.2014 [Материал]

Да, надо говорить об этом после выборов, когда в парламенте окажутся непойми кто. Так?
Zver
3 Zver (Zver)   • 12:59:51, 17.10.2014 [Материал]

Афигеть. Реально молодец.
Ждем отчетов других кандидатов по помощи АТО.
garold
4 Кonstantin (garold)   • 13:09:09, 17.10.2014 [Материал]

Думаю если бы не выборы,врятли стал молодцом.
Zver
8 Zver (Zver)   • 13:47:07, 17.10.2014 [Материал]

так, начал еще с марта с Крыма. Тогда выборами и не пахло...
Stiven30
9 Дмитрий (Stiven30)   • 14:00:06, 17.10.2014 [Материал]

ну написать и сказать можно все что угодно! А есть ли подтверждения этим словам?!?!! вот в чем вопрос! Зная власть и точнее как стараются туда пролесть ( + недавние рассказы о продаже мест, не утверждаю но рассказы то есть!) что бы потом все отбить с лихвой всегда будут сомнения!
current_user
10 Current User (current_user)   • 16:04:58, 17.10.2014 [Материал]

Помощь от простых волонтеров свозиться в центры распределения. Обычно это штаб-квартиры разных полит. партий. А потом полит. партии могут заявлять, что они помогли: карематами, спальниками и т.д.
BergMann1
16 Berg Mann (BergMann1)   • 23:04:37, 17.10.2014 [Материал]

Помощь от простых волонтеров свозиться в центры распределения. Обычно это штаб-квартиры разных полит. партий.
---
Да, помощь от простых волонтеров свозиться В Т.Ч. в некие офисы-склады политпартий. Но то, что указывает Борислав - это сугубо его личная помощь для фронта. В список не приплюсована помощь волонтёров, ибо это просто паскудство и гнилость, чем Розенблат к счастью не болеет.
Можете сами узнать у житомирских волонтёров.
BergMann1
15 Berg Mann (BergMann1)   • 23:01:18, 17.10.2014 [Материал]

Понимаю ваш скепсис, но есть подтверждение каждой цифре. Можете сами узнать у командования 95 и 30 бригад, у житомирских и общеукраинских волонтёров.
NickChema
21 Юзер (NickChema)   • 10:41:14, 18.10.2014 [Материал]

Нет времени объяснять, помогай АТО!
NickChema
24 Юзер (NickChema)   • 11:07:10, 18.10.2014 [Материал]

А я думаю, что если бы не был молодцом, то врядли пошёл бы на выборы
tituwka_topaz
5 Гектор Елізонде (tituwka_topaz)   • 13:10:33, 17.10.2014 [Материал]

Думаю не дождемся, вони на сто гривень роблять - на 20 тисяч піаряться...ПіарАси...
BergMann1
17 Berg Mann (BergMann1)   • 23:11:40, 17.10.2014 [Материал]

Розенблат зробив на 1,7 мільйона. Можете перевірити все у командування тих підрозділів, куди все відвезена допомога, а також у волонтерів.
Я розумію ваше фоманеверіє в "багатих і хороших", але Розенблат не один такий "олігарх"-патріот, є дуже багато багатіїв, які потужно допомагають фронту і інформують про це, закликаючи інших багатих, як треба діяти, коли країна в небезпеці, коли війна.
AlexIvanov
7 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 13:29:51, 17.10.2014 [Материал]

Это все блеф. И десантник в перчатках боевых на маслозаводе "Фаворит".
tituwka_topaz
11 Гектор Елізонде (tituwka_topaz)   • 16:17:54, 17.10.2014 [Материал]

Да, патамуша на фаваріті забирали нужні весчі для вайни. А ви, що , зі Сходу пишете камєнтарі,такой досвідчений?
AlexIvanov
25 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 12:37:09, 18.10.2014 [Материал]

Ты не Гектор , а регионал не дойобаный вместе со своим борюней. Запомните бьют не по паспорту.
NickChema
22 Юзер (NickChema)   • 10:43:19, 18.10.2014 [Материал]

Скажи это десантнику в перчатках
BergMann1
18 Berg Mann (BergMann1)   • 23:20:08, 17.10.2014 [Материал]

для 7
Да, это фотошоп, на самом деле это президент Рейган жмёт руку полковнику Джексону. Это США, штат Аризона, 1982г.
Просто немного пейнтбрашем обработали аферисты из штаба Розенблата, пиарщики.
А таблица - это список помощи США для хунты Пиночета!
BergMann1
19 Berg Mann (BergMann1)   • 23:21:39, 17.10.2014 [Материал]

для 7
Да, это фотошоп, на самом деле это президент Рейган жмёт руку полковнику Джексону. Это США, штат Аризона, 1982г.
Просто немного пейнтбрашем обработали аферисты из штаба Розенблата, пиарщики.
А таблица - это список помощи США для хунты Пиночета!
Cobalt
26 Cobalt (Cobalt)   • 14:54:18, 18.10.2014 [Материал]

Ну, на фоне того, что делают некоторые тут пиСЧущие, то вклад БС-а - реальная огромная помощь нашим.
Оголошення на ЖЖ інфо: