Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2015 » Июль » 17 » 11:29:13

Залізнична станція «Житомир» адаптована до потреб людей з інвалідністю     Реклама  

17.07.2015, 11:29:13 6402 2
Залізнична станція «Житомир» адаптована до потреб людей з інвалідністю

Пандуси, спеціалізована туалетна та душова кімнати та засоби навігації для мало мобільних груп населення з’явилися на залізничній станції «Житомир».

Про це вчора у Міністерстві інфраструктури відзвітувала депутат міської ради, представник команди "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у Житомирі Неля Ковалюк.

Жінка очолює Житомирську обласну громадську організацію людей з інвалідністю "Молодь. Жінка. Сім'я" та є представником Національної асамблеї інвалідів. В рамках співпраці організацій, які представляє Неля Ковалюк, з департаментом  безпеки Міністерства інфраструктури та «Укрзалізницею», в Житомирі  провели заходи з забезпечення доступності залізничної станції «Житомир» для людей з обмеженими фізичними можливостями. Фінансові витрати за переобладнання об’єкту взяла на себе «Укразалізниця», загальна вартість робіт – 62 тис. грн.
 
«Спочатку в рамках цього проекту проходило навчання. В облдержадміністрації був  проведений тренінг, до участі в якому залучили  проектантів,  які будують залізничні вокзали в Іспанії. Там, звісно, все одразу будується відповідно до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Вони поділилися з нами досвідом. Пізніше було проведено аудит з доступності Житомирського залізничного вокзалу.  В результаті були надані практичні напрацювання щодо створення вільного доступу і усунення недоліків на станції Житомир», – розповіла Неля Ковалюк.
 
Зокрема, серед недоліків, була визначена недоступність вхідної групи в приміщення з центральної сторони залізничного вокзалу, три марші сходинок також були недоступними. На сьогодні ж ці недоліки усунули у відповідності до державних будівельних норм. В місцях паркування для автомобілів людей з інвалідністю нанесено дорожню розмітку, визначено місця для стоянки та встановлено відповідний знак.
 
Також, розповіла Неля Ковалюк, була проблема із підходом маломобільних груп населення до колій. Зараз він зроблений більш пологим.
 
Окрім того, у приміщенні станції створили доступне інформаційне табло, яке  відповідає потребам слабозорих користувачів послугами залізниці, та встановили засоби навігації. Вся інформація надрукована відповідним шрифтом. Не залишились поза увагою і туалетна та душова кімнати – їх також адаптували.

Проблема доступності безпосередньо до вагонів зараз, нажаль, залишається не вирішеною, говорить депутат міської ради. Адже на це необхідні великі суми коштів. Втім, зазначає Неля Ковалюк, пророблена робота – це перший поштовх, перших позитивний результат співпраці з Мінінфраструктури та керівництвом станції «Житомир».

«Хочу окремо відзначити директора вокзалу пана Олега Журбу. Він є дуже технічно грамотний і більшість креслень він розробляв особисто. Загалом, у Мініфраструктури пророблена на станції «Житомир» робота отримала схвальні відгуки», – поділилася Неля Ковалюк.
 
Прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»


























Тэги: Житомир, Неля Ковалюк, ЖД вокзал

Схожі новини:


Комментариев: 2
Sams2
1 Александр (Sams2)   • 12:29:06, 17.07.2015 [Материал]

Нужное дело. Лишь бы пандусы не были слишком крутые, как часто бывает.
tamkovaleva2016
2 kovaleva tamara (tamkovaleva2016)   • 19:01:58, 18.07.2015 [Материал]

за нраницей везде так .начиная с подъездов...... а унас отстали лет на 100
Оголошення на ЖЖ інфо: