Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2016 » Ноябрь » 24 » 21:39:04

Медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії - Тетяна Бахтєєва

24.11.2016, 22:39:04 3303 11 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії - Тетяна Бахтєєва

Реформа, яка полягає лише в скороченні персоналу та закритті лікувальних закладів - це не реформа, а знищення галузі медицини, - переконані медпрацівники Житомира

Народні депутати України від Опозиційного блоку Тетяна Бахтєєва та Юрій Павленко, голова Житомирської обласної партійної організації, відвідали Житомирський обласний перинатальний центр та центральну міську лікарню № 2, поспілкувалися з керівниками та колективом цих лікувальних закладів.

Метою зустрічі стало обговорення ситуації в медицині, зокрема, у світлі реформ, які не завжди сприяють покращенню рівню медичних послуг та викликають супротив як у населення, так і у медпрацівників.

Лікарі порушували питання про невідповідність розміру заробітної плати медичного персоналу в Україні, скажімо, у порівнянні із сусідніми країнами, де зарплата медсестри, наприклад, складає близько 1 тис. доларів. Вони також наголошували на тому, що реформи повинні проводити професіонали. Адже реформа, яка полягає лише в скороченні персоналу та закритті лікувальних закладів - це не реформа, а знищення галузі медицини.

"Дуже прикро, що сьогодні лікарні залишилися без медикаментів, без необхідного обладнання. Загальний знос медичного обладнання по всій Україні становить 85 %. За 2016 рік закупки взагалі не проведені. І усі ці проблеми перейдуть на наступний 2017 рік. А статистика показує, що кожну годину в Україні помирає 80 чоловік. Кожні дві години в Україні помирає дитина. Загалом, за 25 років незалежності в Україні померли 21 млн громадян, а народилося лише 12 млн. Смертність перевищує народжуваність на 9 млн, а це більше, ніж населення багатьох країн.

Заробітна плата медичних працівників сьогодні нижча, ніж, наприклад, у працівників бібліотек чи музеїв. А, між тим, йдеться про людей, які щоденно рятують людські життя.

Професіоналізм лікарів нівелюється відсутністю ліків та обладнання. Тому вся медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії. У медицині працюють люди, які прийшли сюди за покликом свого серця і вони повинні отримувати достойну заробітну плату", - зазначила Тетяна Бахтєєва.

Народні депутати також розповіли про ініціативи Опозиційного блоку, які мають на меті покращення якості та доступності медичних послуг, підвищення заробітної плати медичним працівникам та подарували медзакладам сучасне медичне діагностичне обладнання для відділення кардіології.

"Для Опозиційного блоку охорона і захист материнства і дитинства є головним із пріоритетних. Більше того, лише в програмі Опозиційного блоку є пункт про охорону матері і дитини. І коли мене запитують, де краще народжувати, я розповідаю про Житомирський перинатальний центр, як один із кращих серед 11 таких закладів в Україні. На жаль, будівництво більше 10 таких закладів, ініційоване під час проведення минулих реформ, було призупинено нинішньою владою", - зазначила Тетяна Бахтєєва.

У робочій поїздці народних депутатів Тетяну Бахтєєву та Юрія Павленка супроводжували представники Опозиційного блоку Житомирщини – перший заступники голови обласного партійного осередку Андрій Дяченко, заступник голови, керівник фракції Опозиційного блоку у Житомирській міській раді Наталія Леонченко, депутат обласної ради Наталія Рибак.

Цього ж дня Юрій Павленко взяв участь у нараді в облдержадміністрації, де обговорювалась проблема забезпечення прав дітей, які проживають на території новостворених об’єднаних громад за участю керівника секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання «Захист прав дітей – пріоритет держави» Верховної Ради України Людмили Волинець.

За її підсумками було підготовлено звернення до Прем'єр-міністра України, до Кабінету Міністрів з вимогою затвердити чіткий порядок дій керівників виконкомів об'єднаних територіальних громад по відношенню до захисту прав дітей.

«Питання захисту прав дитини сьогодні випало з процесів нормативного регулювання децентралізації. Тому я впевнений, що пропозиції Житомирської області стануть за основу більш ефективної політики держави у цьому напрямку», - розповів, спілкуючись з журналістами, Юрій Павленко.

 



Тетяна Бахтєєва у Житомирі: Медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії

Тетяна Бахтєєва у Житомирі: Медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії

Тетяна Бахтєєва у Житомирі: Медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії

Тетяна Бахтєєва у Житомирі: Медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії

Тетяна Бахтєєва у Житомирі: Медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії

Схожі новини:


Комментариев: 11
nvvetal
1 Ololo (nvvetal)   • 22:56:21, 24.11.2016 [Материал]

Собчук (подружка Гулы), Павленко...
без бахил...
застрелите меня
Какого хрена их вообще кто-то слушает?
Житомирський обласний перинатальний центр - вы сепары???
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 22:58:19, 24.11.2016 [Материал]

Пані Тетяно, а що ж це коли Ваше угрупування було при владі, це все закінчилось бунтом, це що, від мудрого керування країною?
Sunrise
3 Алекс (Sunrise)   • 23:05:54, 24.11.2016 [Материал]

Добавил бы к заглавию:" И взяткам, без которых к пациенту даже не подойдут...".
Марио
4 Батхет (Марио)   • 00:25:27, 25.11.2016 [Материал]

слово реформа стало созвучно со словом "ухудшение" А Вообще в Н Боровой знакомій попал в больницу где тросом отрубило пальці, висели на коже и он плакал, сказали отрезать...Он умолял что нибуть сделать...и один пожилой хирург который не оперировал лет 15 вздохнул и пришил, сказал что шансов на 30 проц...через два дня отмочил руку в тазике с перекисью и разбинтовал то хирург (работающий как дежурный врач) сказал что все норм....Вот такие еще есть люди...
Dimyand
5 Місцевий (Dimyand)   • 07:37:27, 25.11.2016 [Материал]

Посидели, попиздели, разошлись...
А в стране ничего не изменилось.

Итог 99% реформ.
ANB
6 Alexandr (ANB)   • 09:03:10, 25.11.2016 [Материал]

О! Уже забули, що цю ''реформу'' вони ж почали при януковичу?! Закриття лікарень і шкіл...!
Юрко
7 Градовський (Юрко)   • 10:24:42, 25.11.2016 [Материал]

Їхала б вже ця Бахтєєва хантів лікувати.
tverk
8 tverk (tverk)   • 10:42:09, 25.11.2016 [Материал]

Скажу одно: сейчас так званое руководство минздравом точно хорошего ничего не сделает.
По одной простой причине: они очень далеки от реальной медицины.
В.о. министра - американский волонтер. Как бы вам не нужно объяснять, где США и где мы?
Заступник министра по реформам - человек без медицинского образования (только летние школы)...
И как им понять, что медицина в США, даже в Киеве и, например, в Олевске или Эмильчино - это абсолютно разные вещи...
bender123
9 vasya (bender123)   • 10:44:07, 25.11.2016 [Материал]

может для кого-то это станет открытием - но смею вас всех заверить - держится медицина сегодня на наличке и благотворительных взносах- тобишь на гражданах держится (пациентах). причем бабло они там зашибают не кисло. каждый на ком там одет белый халат(от главварча до санитарки) каждый из них уверен на 100% что вы ему должны денег, даже если он просто рядом в коридоре возле вас проходил мимо. Вы там не человек - вы там самодвижущийся кошелек, вы клиент. клиент начиная от бинта и ваты и заканчивая всем(стиральным порошком, средство для мытья посуды и тд.. ).
google
10 Гугиль (google)   • 11:15:03, 25.11.2016 [Материал]

"Медицина в Україні сьогодні тримається лише на відданості медичного персоналу своїй професії - Тетяна Бахтєєва"
Брехня!
Чем круче должность врача тем он больше выгребает лавэ с больных людей. Пусть откроют владения в декларациях хирурги в Житомире и тп - там так нехило припакованы. Медицины бесплатной нет. Медицина корумпирована. Накрутка на медикаментах 3-4 раза от цены производителя. В Польше медикаментоз дешевле, чем в Украине, притом что среднестатистический поляк зарабатывает гораздо больше чем пересичный украинец.
1-10 11-11
Оголошення на ЖЖ інфо: