Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2017 » Март » 2 » 17:40:00

У Житомирській обласній раді обговорили питання прав дітей

02.03.2017, 17:40:00 5109 5 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У Житомирській обласній раді обговорили питання прав дітей

Учора, 1 березня, за участю заступника голови Житомирської обласної ради Максима Вілівчука відбулось засідання «круглого столу» з питання діяльності органів опіки та піклування щодо забезпечення та захисту прав дітей області, яке ініційовано службою у справах дітей облдержадміністрації.

Зокрема, йшлося про усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, про діяльність будинків сімейного типу, прийомних сімей. Про це "Журналу Житомира" повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Як повідомила начальник обласної  служби у справах дітей Олена Савельєва, упродовж 2016 року в нашій області усиновлено 80 дітей, з них 69 дітей громадянами України.

У сім’ях опікунів, піклувальників проживає 2202 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, що складає 71 відсоток від загальної кількості дітей, які перебувають на первинному обліку служб у справах дітей області.

На Житомирщині діють 34 дитячі будинки сімейного типу та 197 прийомних сімей, в яких виховується 608 дітей.

«Проводяться рейди обстеження умов проживання цих дітей в сім’ях. За їхніми результатами вживаються заходи до батьків, які не виконують батьківських обов’язків», - зазначила Олена Савельєва під час засідання.

Дотримуватись законодавства, не порушувати права дітей, не спекулювати на цій темі, а діяти конструктивно  - закликав активну громадськість, зокрема, і Максим Вілівчук.

«Лише в діалозі, лише спільно ми зможемо досягнути  цілі. Не забуваймо, що права людини починаються з права дитини,  і ніхто не може їх порушувати»,- наголосив він та подякував представникам громадськості за їхню активну громадську позицію.

У роботі засідання також взяли участь голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Олена Галагуза, депутати обласної ради Олег Пасічник, Олексій Шавлович, заступник прокурора області Віталій Мякішев, представники ГУ НП в області, працівники соціальних служб.

Олена Галагуза після засідання на своїй сторінці у ФБ написала наступне:

- Наталя - сирота, вона виживає. Кілька місяців не отримувала стипендії. Навчається у місцевому ПТУ, живе у тутешньому гуртожитку в жахливих умовах. Я не заздрю директору училища, який забув про таких дітей. Ми познайомилися на нараді по захисту прав дітей, де чули крики-гвалти окремих осіб. Вони біснуються у піст. Молитимуся за них. Але паплюжити інших дітей чи родин із ДБСТ не дамо.










 


Тэги: дети, Житомирская область, права детей

Схожі новини:


Комментариев: 5
garold
1 Кonstantin (garold)   • 20:11:02, 02.03.2017 [Материал]

А Виливчук это очередной Коцюбко?
Юрко
2 Градовський (Юрко)   • 13:12:26, 03.03.2017 [Материал]

Трохи хитріший)
AlexIvanov
4 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 13:20:36, 03.03.2017 [Материал]

Если Виливчук это очередной Коцюбко, значит он благородный человек.
AlexIvanov
3 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 13:18:55, 03.03.2017 [Материал]

Депутаты умничают, а детей продают за границу, я думаю в рабство, или педикам. Складывайте депутатские полномочия и валите со страны.
Abdel-Aziz
5 Михаил (Abdel-Aziz)   • 13:45:58, 06.03.2017 [Материал]

Куде сейчас без камуфляжа....
Оголошення на ЖЖ інфо: