Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Прес-релізи

Найважливіше добриво для рослин всіх культур – нітроамофоска

Автор: Олег Ковальский, 30.01.2024, 09:10:50 Найважливіше добриво для рослин всіх культур – нітроамофоска

В умовах сучасного середовища, де навколо землі постійно відбуваються токсичні викиди, ґрунт обробляється хімічними речовинами з метою зробити якомога більше продукції, овочеві та рослинні плоди отримують набагато менше вітамінів та мінералів, які також в дефіциті в багатьох людей з цієї ж причини. Нітроамофоска ціна за тону – це комплексне добриво, яке здатне позитивно вплинути не тільки на якість, але й на кількість врожаю природним шляхом, адже у складі вона не має хімічних домішок.

Що таке нітроамофоска

Комплексне мінеральне добриво, яке є справжнім джерелом найкращих для рослинних культур поживних елементів, назвали нітроамофоскою. Вона має азот, фосфор та калій у різних пропорціях у складі, які були вирахувані для забезпечення того ефекту на рослини та плоди, якого буде достатньо для живлення. Це добриво використовується також для покращення родючості ґрунту, а кожен його елемент має унікальний корисний вплив на культури, а саме: 

  • Азот є основним компонентом амінокислот, які входять до складу білків, необхідних для покращення структури рослин. Це робить їх сильнішими та зміцнює як плоди, коріння, так і стеблі рослин. Азот формує ДНК клітин та входить до складу нуклеотидів – основних будівельних блоків ДНК. Приймає ключове значення для фотосинтезу та інших енергетичних процесів, які забезпечують рослини енергією. 
  • Фосфор потрібен рослинам для забезпечення енергією багатьох клітинних процесів, включаючи ріст та розмноження. Завдяки цьому добриву рослини ростуть швидше та стають міцнішими, адже фосфор здатний формувати клітинні мембрани та інші структури клітини, тому що він входить до їх складу. Грає роль в передачі генетичної інформації та функціонує в якості каталізатора реакцій, пов’язаних зі змінами ДНК, регулює рівень кисню в клітинах. 
  • Калій – останній не менш важливий елемент у складі добрива нітроамофоска. Він допомагає регулювати водний баланс в клітинах рослин, зменшуючи стрес, який пов’язаний з дефіцитом вологи. Особливо це актуально в умовах нестабільного клімату, коли погода поводить себе непередбачувано. Калій грає важливу роль у транспорті глюкози та інших харчових речовин між різними частинами рослинного організму, служить активатором багатьох ферментів, що беруть участь у біохімічних процесах, включаючи фотосинтез та дихання рослини. Саме цей елемент стимулює здебільшого ростові процеси: розплодження клітин та створення нових тканин. 

 

Цей комплекс поживних елементів, які вже змішані в правильній пропорції, ви можете придбати на сайті https://megachem.com.ua/. Добриво забезпечить ваші рослини міцним здоров’ям, покращить кількість врожаю та його якість. Нітроамофоска – це органічна речовина, яка може принести тільки користь.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Прес-релізи" на ЖЖ.info
Прес-релізи | 30.01.2024 | Переглядів: 160 | удобрение, сельское хозяйство, агропромышленность, растения

Читайте також на цю тему: