Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Довідники

ЗАЯВА в ТЦК про надання відстрочки від армії під час призову по мобілізації. ЗРАЗОК

Автор: Сергій Ковальчук, 01.08.2023, 13:55:14 ЗАЯВА в ТЦК про надання відстрочки від армії під час призову по мобілізації. ЗРАЗОК

Заява подається до ТЦК та СП за місцем обліку.

На практиці заява про надання відстрочки від армії подається у письмовому вигляді. Прохання про відстрочку може бути подано і в усному порядку. Проте усний порядок призводить до багатьох негативних наслідків. Одним із них вважають той прикрий випадок, що центр комплектування та соціальної підтримки інколи не бачить документів, що дають право на відстрочку і як наслідок громадянина призивають на службу.

З огляду на дане непорозуміння варто подавати заяву у письмовому вигляді та до неї долучати відповідні документальні додатки, що підтверджують право на відстрочку згідно підстав передбачених статтею 23 ЗУ “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Як зареєструвати заяву на відстрочку якщо ТЦК та СП не хоче її реєструвати?

На практиці територіальні центри комплектування та соціальної підтримки не завжди бажають реєструвати заяву на відстрочку від армії. В неофіційних формах вони свою відмову від реєстрації пояснюють абсолютно по різному. Проте все ж вихід цьому є. Давайте розглянемо його нижче.

Підготувавши заяву та прийшовши до ТЦК та СП Вам потрібно мати при собі другий примірник цієї заяви на якому Вам поставлять штамп з вхідним номером та датою подачі заяви. У випадку якщо Вам на примірнику відмовляються ставити штамп про прийняття, то поясність працівнику ТЦК та СП, що зараз вимушені піти до комісара та будете скаржитися на дії особи, яка відмовляється від реєстрації заяви і надання відмітки про прийняття заяви.

Як правило у 80% випадках відмова від реєстрації усувається відразу. Якщо ні, то після усного звернення до комісара телефонуйте на гарячу лінії Міністерства оборони України та повідомте про ситуацію. Після цього 95% заяв реєструються.

Якщо вищезгадані способи не дали результату, то можете піти на пошту і відправити до ТЦК та СП свою заяву на відстрочку від мобілізації. Відправка засобами поштового зв’язку здійснюється за допомогою відправки конверта з описом вкладення. Саме такий спосіб дозволить у випадку чого довести факт відправки саме заяви про надання відстрочки під час мобілізації.

Зразок заяви на відстрочку від армії у особливий період

1 Відділ Обухівського РТЦК та СП

Від:
Янчук Анатолій Анатолійович (10.12.1991 р.н.)
РНОКПП: 11111111111111
Адреса проживання:_________________________
Телефон: 063 202 10 68

Заява
про отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації
(у порядку статті 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію)

02.02.2023 о 20:58 я отримав повістку для прибуття до 1 відділу Обухівського РТЦК та СП. У зв’язку з цим зазначаю наступне.

10.12.1991 року я народився та по тепер проживаю за адресою: _________ (раніше село було у Васильківському районі Київської області), с.________, вул. _________, 56.

12.09.2018 року отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю. Копію свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю додаю.

Моїми батьками є Особа_1 та Особа_2. Батьки проживають разом зі мною за адресою мого проживання. У нас одна реєстрація місця проживання. Копії паспортів батьків, свого свідоцтва про народження, свого паспорту додаю до даної заяви.

Мій батько є інвалідом 2 групи довічно. Мама є інвалідом 3 групи. Копія пенсійного посвідчення, довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (видається інваліду) додається.

Я є єдиною дитиною у сім’ї та батьки фактично перебувають на моєму утриманні.

У військовий час я допомагаю правовою допомогою військовим у цивільних питаннях та за необхідності допомагаю фізично. Це можуть підтвердити і свідки.

У відповідності до спеціальних законів, у тому числі і згідно статті 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані жінки та чоловіки які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

Своє право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації бажаю використати. Дане право надано мені законом.

На підставі викладеного та керуючись чинним законодавством, –

Прошу:

1. Долучити до моєї особової справи дану заяву та документи зазначені у додатках.
2. Надати мені – Янчуку Анатолію Анатолійовичу ( 10.12.1991 р.н.; РНОКПП: 111111111111; адреса реєстрації та фактичного проживання: _________) відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Додатки:

  1. 1) копія паспорту заявника;
  2. 2) копія паспорту Особа_1;
  3. 3) копія паспорту Особа_2;
  4. 4) копія свідоцтва про народження заявника;
  5. 5) копія пенсійного посвідчення Особа_1;
  6. 6) копія акту огляду медико-соціальною експертною комісією (видається інваліду);
  7. 7) копія свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

 

03.02.2023 р.                                                                                        А.А. Янчук                          

Вимоги до заяви

До заяви на відстрочку від армії під час мобілізації застосовуються загальні правила. Вона може бути написана у довільній формі. При цьому Ви можете написати більш коротко ніж вище, а можете більше ніж написано. Основна інформація, яка повинна бути – це підстави, що передбачені законом, бажання використати право на відстрочку та документальне підтвердження.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Довідники" на ЖЖ.info
Довідники | 01.08.2023 | Переглядів: 1027 | военкомат, документы, Мобилизация

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0