Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Що таке БТІ, і коли це необхідно?

Автор: Анатолий Радченко, 28.05.2021, 22:35:49 Що таке БТІ, і коли це необхідно?
Об’єкти нерухомості потребують державного обліку, який здійснюють спеціалісти БТІ. БТІ – це бюро технічної інвентаризації. Найчастіше до такого бюро звертаються тоді, коли необхідно отримати техпаспорт на житло, або переоформити права чи документи на нерухомість. Фахівці створюють необхідну документацію, проводять інвентаризацію, після чого ви отримуєте відповідні документи.

Важливо, щоб БТІ надавали якісні та перевірені послуги, а також оперативно. Це дозволить вам отримати необхідні документи без затримок та інших незручностей. Тому ретельно обирайте такі послуги, враховуючи всі нюансі, відгуки та рейтинг, адже дуже важливо, щоб документацію на нерухомість складали висококваліфіковані фахівці. 

Якщо вам необхідно замовити інвентаризацію, ви можете скористатися послугами БТІ BOGORAD ARCHITECT https://bogorad-arch.com.ua/uk/bti/. Саме тут ви зможете отримати якісні послуги, офіційну та перевірену документацію, а також матимете змогу працювати з професіоналами своєї справи, які давно на ринку та мають досвід роботи у відповідній сфері. 

Яку нерухомість можна інвентаризувати?

Як ми зазначили вище, БТІ займається вивченням об’єкту нерухомості, його інвентаризацією та складанням відповідних документів. Це може бути як за замовленням власника, так і з інших причин, наприклад: за бажанням балансоутримувача або влади. Інвентаризація розповсюджується на таку нерухомість:
  • Багатоповерхові будинки;
  • Гуртожитки;
  • Приватні будинки або дачні будинки;
  • Освітні заклади, заклади охорони здоров’я;
  • Та інші будівлі. 

Спочатку відбувається огляд нерухомості спеціалістами, а уже після створюються відповідні документи та технічний паспорт об’єкту.

Паспорт БТІ – що це і для чого?

Одразу після оцінки та огляду об’єкту нерухомості, спеціалісти БТІ створюють відповідний паспорт, в якому зазначаються такі данні як: інформація про споруду, рік побудови, поверховість, матеріали будівництва, призначення, площа, та інші данні про об’єкт. Окрім того, в паспорт додають перепланування та зміну плану приміщення. Таким паспорт виглядає, як книжечка. Усі зафіксовані спеціалістами данні про приміщення вносяться до такого паспорта і мають важливе значення.

Однак варто пам’ятати, що такою документацією повинні займатися перевірені БТІ, які давно надають послуги такого типу, відрізняються якісними послугами та позитивними відгуками про свою діяльність. Це допоможе вам отримати найкращі послуги БТІ для свого об’єкту, та створити усю необхідну документацію на високому рівні.
Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 28.05.2021 | Переглядів: 1506 | документы, паспорт БТИ, БТИ

Читайте також на цю тему: