Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2015 » Август » 17 » 11:24:08

У Житомирі ще два комунальні приміщення облради взяли під охорону. ФОТО

17.08.2015, 11:24:08 5925 8
У Житомирі ще два комунальні приміщення облради взяли під охорону. ФОТО

17 серпня 2015 року згідно з рішенням постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Житомирської обласної ради приміщення на вул. Київська, 74 та майдан Соборний 5/1 були взяті під охорону.

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба прес-служба політичної партії «Сила Людей» у Житомирській області.

Нагадаємо, ситуація виникла у зв’язку з тим, що ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів», приватна організація, використовує комунальну будівлю не за призначенням, здаючи її в оренду комерційним організаціям.

«Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» майже 7 років не виконує рішення Житомирської обласної ради від 2008 року про передачу на баланс приміщення та самовільно розпоряджається коштами від оренди комунального майна. За припущенням Дмитра Кропачова, голови постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, щороку до бюджету не потрапляють близько півмільйона гривень.

«ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» повинна передати приміщення на баланс комунального підприємства «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради. Якщо громадська організація займається своєю статутною діяльністю – соціальний захист і реабілітація людей з інвалідністю, вона має право орендувати приміщення за 1 грн/кв. м. Ми вже надали таку можливість організаціями, які знаходяться на Домбровського, 38. Здача комунального приміщення в оренду під комерцію і сплата коштів в приватну кишеню – неприпустимі», – наголосив депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

Нагадаємо, що 30 липня під час засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності у членів комісії виникли сумніви щодо того, що дані приміщення використовують відповідно до статутної діяльності ГО, робота якої має бути спрямована на соціальний захист людей з інвалідністю. Так, на приміщенні за адресою майдан Соборний 5/1 сьогодні висить вивіска «Адвокат», а на вул. Київська, 74 – «Двері Білорусі».

30 липня члени бюджетної комісії вирішили відправити лист-попередження ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» та доручити КП «Агенція з питань регіонального розвитку» укласти договір на охорону даних приміщень.

17 серпня обидва приміщення взяли під охорону. Керівникам з організацій, що орендують приміщення, надали необхідні документи для переукладання договорів найближчим часом.

У присутності журналістів та громадськості приміщення було прийняте на баланс комунальної установи з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради в односторонньому порядку.

Як відмітила Ірина Савенко, начальник відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради, остаточну крапку у цій історії поставив Вищий господарський суд України – він відмовив у задоволенні позову громадської організації «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» та підтвердив, що приміщення на вул. Київській, 74 та на майдані Соборному, 5/1 в  м. Житомир належать до обласної комунальної власності. Крім того, в судовому порядку рішення власника – Житомирської обласної ради (№ 670 «Про закріплення приміщень на балансі комунального підприємства по експлуатації амінбудинків Житомирської обласної ради» від 14.11.2008) не скасоване, оскільки прийнято в межах повноважень Житомирської обласної ради та відповідно до статті 144 Конституції України, є чинним та обов’язковим до виконання.
 

















 

Тэги: облсовет, помещение, Житомир, кропачев

Схожі новини:


Комментариев: 8
Voice
1 soon2017 (Voice)   • 12:47:23, 17.08.2015 [Материал]

...повинна передати приміщення на баланс комунального підприємства ..."
После смены власти,следует передел собственности.
Вся классика жанра-перераспределить денежные потоки и активы в свою личную пользу.
Юрко
2 Юрій Градовський (Юрко)   • 12:53:09, 17.08.2015 [Материал]

Та ні, націоналізація))
Voice
3 soon2017 (Voice)   • 13:21:21, 17.08.2015 [Материал]

после прихода большевиков к власти термин "национализация"уже звучал и приводился в действие (читай историю),а следом пришла приХватизация
Юрко
8 Юрій Градовський (Юрко)   • 10:55:44, 19.08.2015 [Материал]

І що?
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 20:45:48, 17.08.2015 [Материал]

Я бы то же у этой "общественной организации" взял бы помещение на шару.
kolvich
6 Nikolay (kolvich)   • 06:52:44, 18.08.2015 [Материал]

Шара объема не имеет.И ни какой там шары никогда не было.Все четко платится ежемесячно.Прикрытие фондом инвалидов,что и сам фонд в дураках.
vovik-zt
5 ВовикЬ (vovik-zt)   • 21:58:02, 17.08.2015 [Материал]

А там где АДВОКАТ раньше ФОТОГРАФ был :)
kolvich
7 Nikolay (kolvich)   • 06:58:03, 18.08.2015 [Материал]

Не только фотографы,а штат лучших ретушеров города.Многие и по сегодняшний день не бросили свою профессию.Условия были созданы для развала и люди плюнули на беспредел и не жалеют.Арендуют точки и работают.
Оголошення на ЖЖ інфо: