Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Июль » 18 » 09:33:51

Депутати погодили створення комунальної установи «Поліський аграрний ресурсний центр»

18.07.2016, 09:33:51 2298 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутати погодили створення комунальної установи «Поліський аграрний ресурсний центр»

У ході підготовки до 5-ї сесії обласної ради сьомого скликання 15 липня пройшло засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села та з питань регламенту, депутатської етики, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Анжеліка Лабунська та її перший заступник Володимир Ширма, а також перший заступник та заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко та Ігор Гундич. Вела засідання депутат Ірина Костюшко. Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради. 

Профільна комісія опрацювала майже 15 питань порядку денного. Зокрема, депутати погодили внесення змін до  Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2016 році.

Також депутати розглянули та погодили питання внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік і до перспективного плану формування територій громад області, а також заснування установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області».

Жваво обговорили депутати проект рішення про створення комунальної установи «Поліський аграрний ресурсний центр», який буде внесений на розгляд сесії обласної ради. Серед основних напрямків роботи цього центру – діяльність із впровадження новітніх технологій, інноваційних продуктів, супроводження проектів у сфері аграрного виробництва. Центр буде надавати малим виробникам-фермерам всебічну практичну, виробничу та інформаційну підтримку, також планується створення лабораторії з підтримки програми органічного виробництва.

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська закликала депутатів підтримати цей проект рішення, зазначивши, що центр не передбачає фінансування з обласного бюджету і його створення лише юридичний механізм підтримки нашого агроекологічного університету.

«Сьогодні нормативна база не дозволяє виділяти з бюджету кошти на такі програми безпосередньо університету. Тому знайдено юридичний механізм як  допомогти навчальному закладу розвиватися. Влада потрібна підтримувати молодих науковців та їхні ініціативи, як це робиться в усьому цивілізованому світі. І обласна рада не може стояти осторонь і не допомагати людям, у яких є ентузіазм. А якщо влада негативно буде ставитися до ініціатив, то й ініціатив ніколи не буде», - наголосила Анжеліка Лабунська.

Окрім цього, на розгляд постійної комісії був внесений проект рішення про внесення змін до Програми реформування водопровідно-каналізаційного господарства в області на 2012-2020 роки. Дана програма доповнена заходами з капітального ремонту та відновлення артезіанських свердловин.

Варто зазначити, що голова комісії Ірина Костюшко провела громадські слухання з громадою сіл Грозине та Сингаї Коростенського району, на яких обговорювалась тема відсутності чистої питної води та розташування сміттєзвалища поблизу житлового фонду. Ірина Костюшко як депутат округу запевнила громаду, що буде створена ініціативна група, яка працюватиме над цим питанням.

Серед додаткових питань депутати розглянули та погодили Програму розвитку агропромислового комплексу області та порядок використання коштів за цією програмою.




Тэги: Житомирская область, депутат, облсвет

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: