Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2018 » Июнь » 6 » 11:01:47

Мэрия Житомира проводит опрос: капремонт подземного пешеходного перехода, или обустройство наземного

06.06.2018, 11:01:47 4585 21 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Мэрия Житомира проводит опрос: капремонт подземного пешеходного перехода, или обустройство наземного

Сегодня, 6 июня, Житомирский городской голова Сергей Сухомлин и координатор Всеукраинской инициативы «Институт республика» Алексей Проноза подписали меморандум о реализации проекта Публичные консультации.

Как пояснили «Журналу Житомира» в мэрии, в рамках данного проекта стороны заявляют о намерении сотрудничать и осуществлять совместные мероприятия по привлечению граждан к принятию решений на местном уровне.

«Это инструмент, с помощью которого мы получаем от граждан информацию о том, каким они видят решение конкретного общественно важного вопроса. Он выносится на всеобщее обсуждение, каждый житомирянин сможет высказаться и повлиять на принятие окончательного решения», – отметил Сергей Сухомлин.

Уже сегодня на сайте городского совета начнется опрос жителей относительно обустройства перехода через проспект Мира. Житомиряне смогут поддержать один из вариантов ответов с помощью отправки SMS с вариантом ответа на номер 093-177-00-35 (стоимость смс согласно тарифу оператора) или проголосовав по соответствующей ссылке.




Тэги: пешеходный переход, Житомир, опрос

Схожі новини:


Комментариев: 21
krulik
1 НоуНейм (krulik)   • 11:10:42, 06.06.2018 [Материал]

слабо представляю светофор и зебру сразу у моста
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 11:31:11, 06.06.2018 [Материал]

Мало того, там після моста, якщо їхати в сторону центра, йде крутий підйом, і машини будуть стояти на підйомі перед світлофором, а потім з підйома трогатись. Буду дуже багато аварій, при троганні з місця на підйомі.
RaID
5 Сергій (RaID)   • 12:14:17, 06.06.2018 [Материал]

Там до того спуску ще ого місця, мінімум 100м, крім того підземний перехід це зло від якого позбуваються у цивілізованому світі. Люди все одно будуть бігати через дорогу, бо так їм швидше/простіше/безпечніше з точки зору лізти самому у перехід вночі, а є ще люди яким не зручно спускатись чи фізично важко чи навіть не можливо туди спуститись які б там не були супер файні пандуси. Якщо буде ліфт, то я б може і сказав шо окей, але ліфта не буде як за кордоном, то ж треба забути про той перехід, або віддати його в аренду під ТЦ підземний і тоді може хтось там і ходитиме. Але для людей треба наземні переходи, а для безпеки острівці і звуження ним проїжджої частини. Так і швидкість потоку знизиться, бо там 100 легко їдуть аж до ринку. Як мінімум 1 світлофор проситься замість підземного переходу, не знаю стосовно двох, але хочуть їх зробити синхронними мабуть.

https://goo.gl/maps/SbCmG61M5dk
viewer
7 Name Surname (viewer)   • 13:05:32, 06.06.2018 [Материал]

---Там до того спуску ще ого місця, мінімум 100м---
У нас з легкістю можуть зробити пробку втричі довшу. Напрклад кожного ранку на перехресті Покровська-Незалежності по проспекту Незалежності в сторону центра пробка перед світлофором в рази більша.
Там машини стоять від перехрестя аж до Додо, а іноді й до заправки ОККО.
А тепер уявіть як машини будуть трогатись з місця на підйомі перед цим імовірним світлофором, замість підземного переходу, особливо зимою. Аварій буде завались.
RaID
8 Сергій (RaID)   • 13:27:59, 06.06.2018 [Материал]

Звісно, бо це перетин двох навантажених доріг. Тут такого немає, тут одна дорога і 2 потоки, а не 4. І тому все залежить від регулювання світлофора.

Чого ви вчепились у трогання. Я вам посилання навіть дам, там до того підйому сотня метрів. 3-4 полоси авто розтягнутих на сотню метрів? Ми що у НьюЙорку? Звідки там може взятись корка така, затримка світлофора буде пів години??

Ви намагаєтесь вирішити проблему міфічної корки, а треба вирішувати поточну проблему переходу людей. Вона є, люди бігають, людей збивають і вбивають, одні вмирають, інших саджають, або мають психологічні травми. Це вже є, а не можливо буде. Заспокоєння трафіку необхідне. Швидкість потоку там не 50км навіть близько.

Стосовно підйому, у Києві є крутіші схили з світлофорами, а не за 100м до світлофора і пологі як тут.
viewer
10 Name Surname (viewer)   • 13:33:58, 06.06.2018 [Материал]

---Звісно, бо це перетин двох навантажених доріг.---
Це не аргумент, врахуйте, що багато машин з тих які їдуть з Богунії в центр повз Панчішну фабрику потім на майдані Визволення повертають на вул. Перемоги.
І тим не менше зранку в робочі дні на перехресті Незалежності-Покровська в сторону центра по Незалежності утворюється пробка до Додо, а іноді й далі.
RaID
11 Сергій (RaID)   • 13:43:38, 06.06.2018 [Материал]

Пробка на поворот ліворуч? Бо там 5 секунд стрілка горить всього. Це проблема конкретного перехрестя і його регулювання. Ви бачили біля еко далі пробки у сто метрів? Ні, так отож, а там рухається та сама кількість авто що і на перехресті до цього, чи не так? Навіть мій ненависний світлофор біля полуторки не робить зараз корок. А людей там живе набагато меньше ніж на богунії. Місто для людей, а не для автомобілів. Я автомобіліст, але я можу і постояти у авто з кондиціонером якщо не встиг на зелений, ніж якась мамочка з коляскою буде пхатись у перехід, якась дитина швидше побіжить, якась бабка швидше не вийде с хати бо не зможе спутистись, якийсь дід може навернеться ще спускаючись, якась дівчина швидше перебіжить, ніж ризикне йти у малолюдне місце уночі боячись криміналу. Я готовий заплатити ціну простоявши пару секунд на світлофорі, бо колись я буду на їх місці старий - я не зможу користуватись такими переходами.
viewer
12 Name Surname (viewer)   • 13:50:16, 06.06.2018 [Материал]

---Пробка на поворот ліворуч? ---
Ні, пробка в сусідніх двох полосах.

---Місто для людей, а не для автомобілів.---
Ну але ж не треба перегинати палку, у нас і так зараз світлофори на кожному кроці втикають. Он на вулиці Івана Мазепи поставили підряд здається 3 світлофори тупо один за одним, якраз біля виїзду на проспект Незалежності. Маразм.
RaID
13 Сергій (RaID)   • 14:30:36, 06.06.2018 [Материал]

Згоден що маразм, але ще ні разу я там не бачив корок. По Мазепи вони взагалі працюють синхронно, тож проїзжаєш їх обох або за раз, або стаєш на одному з них, а не на обох. У будь якому випадку місто треба проектувати для всіх людей, а не тільки тих хто на авто. Тому потрібен баланс. Швидкість авто на тому мосту не 50км/годину. Більшість перевищує. На цю тему проводили досідження, результат якого Ткачук викладав у ФБ, посилання
https://www.facebook.com/dmytro.tkachuk/posts/10213955928603743

Так от, коли проводили дослідження був ліміт у містах ще 60км/годину і 62% перевищували ці 60, тобто зараз ще більше, можливо навіть 70%, і тоді 33% перевищили 72км/годину, що вже штраф на той час. Тобто якщо там поставити камеру, то десь 180 штрафів на годину було б, бо потік авто за вимірами десь 550-600 авто на годину. Якщо там зроблять острівець, звуження дороги і світлофор як планують, то швидкість буде зменшена, адже важко перевищувати коли дорога пасивно проти цього.
viewer
14 Name Surname (viewer)   • 14:45:57, 06.06.2018 [Материал]

На рахунок того, що для підвищення безпеки руху максимальну швидкість треба понижувати, є теж різні думки з цього приводу

https://www.facebook.com/yuriy.romanenko/posts/1669798219708569
RaID
15 Сергій (RaID)   • 15:00:37, 06.06.2018 [Материал]

Приклад штатів дещо не підходить нам. Я був у штатах і проїхав декілька тисяч км на авто. У штатах, крім деяких міст звичайно, - все дуже широко і розтягнуто, бо немає висоток крім центрів де хмарочоси, за межами центра навіть тротуарів ну дуже часто немає, бо пішоходам там немає що робити взагалі, бо міста настільки великі за розмірами через те що все приватний сектор, що без авто ти нікуди. Через це через їх міста проходять хайвеї, але вони відгорожені, там заборонено знаходитись пішоходам чи велосипедистам і тому швидкість там 55 миль і більше дозволена, хоча це і межа міста. Але як тільки ви зїхали - світлофори є, і швидкість вже звичайна як для міста - 35 миль у середньому. І доречі жодного підземного я там не бачив :D

P.S. Радий діалогу, а то деякі відвідувачі просто ліплять мінуса без аргументів.
viewer
16 Name Surname (viewer)   • 15:04:01, 06.06.2018 [Материал]

Навзаїм.
just_ridiculous
3 In Sanity (just_ridiculous)   • 11:37:04, 06.06.2018 [Материал]

подарите пожалуйста ткачуку пдд. Нет, серьезно, гуманитарий из всех щелей.
До перехода от разворота минимум 10 метров, причем развороты есть с обеих сторон перехода сейчас. С учетом того что там еще и заезд в карман, выезд из кармана, троллейбусная остановка, ограниченная видимость из за рельефа, крутой спуск на мост/с моста - втулите туда еще светофор и переход, все правильно.

Нужно больше аварийных мест в городе)

п.с. в голосовалке можно спамить 24/7, без регистрации)

ну тупые (с)
RaID
6 Сергій (RaID)   • 12:30:33, 06.06.2018 [Материал]

Червоний низ зупинки, яка навіть далі ймовірного переходу видно як мінімум за 6 прольотів стовпів, а це десь 300м. Враховуючи що світлофор буде не на землі стояти, то видимість буде ще більша. На такій відстані навіть бугатті вейрон зупиниться з 400км/годину.

То може доцільно перевіряти факти перед тим як крутити свій вєнтілятор?

https://goo.gl/maps/No9vtZB9h9G2
just_ridiculous
17 In Sanity (just_ridiculous)   • 16:14:46, 06.06.2018 [Материал]

вот вы типичный человек который нагло ВРЁТ, и не краснеет.
1. знаете высоту на которой установлена камера гугла? по вашей ссылке - поверните обзор налево, камера находится выше головы человек. а следовательно это под 2 метра. вы сидите в легковушке на 2 метра?))) режем обзор НА ПОЛОВИНУ. хоба. обзор 150 метров.
открыли пдд? НЕДОСТАТОЧНАЯ ВИДИМОСТЬ (обзорность т.е.). всё, вопрос закрыт. разбит в пух и прах.
RaID
18 Сергій (RaID)   • 17:03:45, 06.06.2018 [Материал]

Що ж ви мене звинувачуєте у тому що я не робив? Я десь казав що камера встановлена на землі? Вона встановлена на даху легкового атвомобіля, у Житомирі то був опель астра. І висота від даху ну може метр. Чому я цим нехтую? Бо світлофор буде стояти на не висоті низа кіоска на який я вам вказав і який видно за 300м з висоти авто +1м, а світлофор вісить на опорі висотою 5-6 метрів над землею. 1 метр проти 6 метрів - я думаю світлофор буде видно здалека.
just_ridiculous
20 In Sanity (just_ridiculous)   • 10:37:22, 07.06.2018 [Материал]

а травмированный на дороге тоже будет лежать на высоте 6 метров? а авария мотороллера тоже на высоте 6 метров? а ребенок мелкий, ночью, в режиме мигания желтым тоже будет на высоте 6 метров?

Я прям восхищаюсь вашим...ну что бы не обижать - недальновидностью, хотя тут больше другое слово подходит - описывающее неспособность думать. и я еще молчу о том, что там в принципе 2 разворота, выезд/заезд в карман.
RaID
21 Сергій (RaID)   • 11:05:15, 16.06.2018 [Материал]

https://www.youtube.com/watch?v=DpAWG7tl05Q

Від знаку початок схилу 12% доречі всього до ймовірного світлофора десь 150-200м. Цього достатньо для зупинки навіть з швидкості 130км/годину, при ліміті у місті 50км/годину якщо що.
Гражданин
4 Гражданин (Гражданин)   • 12:03:19, 06.06.2018 [Материал]

Боже, нашли у кого спрашивать!
Нужно спрашивать у экспертов, а не у широкой публики, что вообще понятия не имеют про уродство этих подземных нор.
RaID
19 Сергій (RaID)   • 18:01:50, 06.06.2018 [Материал]

Нажаль так, а для вірності вибору треба було біля переходу видати всім по колясці, інвалідному візку, тощо. і далі який відсоток зміг перейти на той бік, такий відсоток і за... Щось мені здається що було б близько до нуля.
RaID
9 Сергій (RaID)   • 13:32:05, 06.06.2018 [Материал]

Підземний перехід зло, сайт расійський, але сенсу то не міняє, проблеми однакові:
http://zebra.city4people.ru/
Оголошення на ЖЖ інфо: