Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2019 » Январь » 14 » 11:18:02

В Житомирской области активисты не пустили в храм священника «Московского патриархата». Мнения жителей разделились

14.01.2019, 11:39:14 5421 23 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
В Житомирской области активисты не пустили в храм священника «Московского патриархата». Мнения жителей разделились

На Житомирщине прихожане не пустили в храм священника «Московского патриархата». Как стало известно «Журналу Житомира», произошло это в селе Ворсовка Малинского района. Накануне религиозная община села объявила о переходе из московского патриархата в ПЦУ.

После объявления о переходе в село приехал священник «УПЦ МП» со своими сторонниками и хотел зайти в церковь, чтобы отправить службу. Но местные жители заблокировали вход в церковь и священник со сторонниками был вынужден провести службу на улице возле храма.

Местные активисты установили возле храма круглосуточное дежурство. Они опасаются, что сторонники «УПЦ МП» могут вынести из церкви ценные иконы и другие ценности.

"Община села Ворсовка Миланского района, при поддержке Союза ветеранов АТО "Восток", активистов и других неравнодушных граждан не допустили проведения службы в храме села попами московской церкви. Попы провели богослужение и пели на дороге. За ходом событий наблюдали и обеспечивали порядок работники отделения полиции г.Малин. После массового выполнения гимна Украины, мирная акция протеста была завершена", - пишет в фейсбук активист Евгений Купневич.
 

Разные точки зрения


Вследствие разных точек зрения в комментариях под постом вспыхнул спор. Мнения разделились, одни пользователи поддерживают решение общины, другие протестуют.
 

Світлана Косирькова В Україні ще є синагоги, та мечеті в яких люди моляться то може і їх треба закрити? Собаці нема шо робити, то вона яйця лиже, так і наші активісти вирішили воювати з батюшкою та бабцями що все життя ходили до цієї церкви. Яка різниця московский патріархат чи ні. Ми всі православні і молимося одному богу.

Rostislav Ismailov Так... Давайте розберемося. Вся справа у тому, що змінилася назва церкви? Навіть не змінилися, а просто поміняли місцями слова і прибрали слова «Московського Патріархата»? Так мало? Я думав має бути щось на зразок декомунізації. Побудують нові церкви типу українських будинків, дерев’яні і з солом’яною кришкою. Всі батюшки звільнені і набрані нові, які пройшли навчання в константинопольського патріарха. Своя Біблія , де буде ще один заповіт, присвячений подіям за останні п`ять років. Ну якось масштабно я собі це все уявляв. А тут так мало... тю ...

Svetlana Los не по християнськи, Христос не розділяв людей, а закликав любити один одного , навіть благословляти ворогів, якби люди жили по заповідям, то не було б ненависті і війни.

Віктор Власюк Ворсівський священник не правий,що пішов проти рішення громади села.Храм належить громаді,отже,що Вона вирішила,то і є закон.

Аня Марченко А проти кого воюємо? Проти батюшки, у якого немає розцінок на чуже горе чи радість чи за батюшки,які роз'їжджають на машинах, мають будинки. Уже одна українська церква. А про митрополита московського Кирила навіть у Києві зачитують при службі. Це їхні закони. А церква ворсівська завжди була ласим кусочком. А найбільше дивлюсь переживають "віруючі ",які і в церкву ходять тільки на Пасху та можливо ще на Миколу. Та і акція більшість того,що проплачена. А зовнішній вигляд людини це особисте, про це говорять особисто, а не кричать на все село. Це було дуже низько.

евгений купневич А чому ніхто не зауважив,що "Богослужіння" проводилося на мові АГРЕСОРА ?......Всіх цей факт влаштував ? Почали в коментах виясняти ,хто є ворог,а хто патріот.....На початку російської агресії в церквах МП велася неприхована агітація за руській мір....Кошти,що міряни добровільно віддавали московськім попам частково йшли на придбання зброї для сепаратистів,які в свою чергу поливали смертельним вогнем позиції ЗСУ.І саме головне:громада села одностайньо прийняла рішення,а нехтування думкою громади-то є злочин,як по церковним канонам,так і по законам моралі.Дехто звинувачує місцевих мешканців,що вони в церкву не ходять,а тут поприходили...Так ,я теж можу зауважити,що приїхало аж ДВА попи (один видно був запасний),мали при собі охоронців і свиту...Маленьке Поліське соло Ворсівка і його мешканці показали власним прикладом,що людей обєднує не церква,а бажання жити в мирній країні ! А як Малин ? А Малин ,як завжди щось вичікує....До слова,що єдиним представником влади на даному заході був сільський голова.Чиновників ні з міста,ні з району,ні з області не спостерігалося.Анонс події був,а команди зверху ні....Маю дуже величезну надію,що відмова від послуг московських попів пройде мирно,без кровопролиття.Миру всім і Слава Україні.

 

Тэги: церковь, Малин, УПЦ МП

Схожі новини:


Комментариев: 23
Diva
1 Diva (Diva)   • 11:54:47, 14.01.2019 [Материал]

О_о... Миланский район в Житомирской области?
LeXeR
2 Алексей (LeXeR)   • 12:30:20, 14.01.2019 [Материал]

Надо было пригласить экзорциста. Вот этого
https://youtu.be/e_l5rdVqyUM
Crespito
3 Hernan (Crespito)   • 12:44:45, 14.01.2019 [Материал]

Интересно у евгений купневич, есть доказательства агитации и куда шли деньги. Да и не громада решает кому куда переходить. Ой будут еще конфликты по полной программе насчет этого всего.
Incola
6 Александр (Incola)   • 13:22:38, 14.01.2019 [Материал]

Ему не помешало бы еще узнать на каких языках ведут службу в синагоге, мечети и костеле (а протестантах умолчим) и в какие страны плывут деньги.
Mira
7 Irina (Mira)   • 13:39:27, 14.01.2019 [Материал]

Очевидно,Купневич никогда не был в церкви - тогда бы он знал,что богослужение идет не на русском,а на ЦЕРКОВНОСЛАВЯНСКОМ. И просто смешно читать,что в церкви собирали деньги сепаратистам. Просто бред. И самое главное - гарант Конституции нарушает ее постоянно тем,что вмешивается в дела церкви и разжигает религиозную вражду.
predi
8 predi (predi)   • 13:53:52, 14.01.2019 [Материал]

Це сказ про полковника Гундяєва и плешивого карлика?
Кажуть що карлик скоро зніме його з роботи бо провалив ситуацію в Україні і по цій справі головний недофюрер вже збирав раду національної безбеки.
Тож і я думаю, чому він втручається як в справи церкви так і внутрішні справи іншої країни?
pushistik13
9 Пушистик (pushistik13)   • 13:57:45, 14.01.2019 [Материал]

думенко ваш в каком звании?
predi
14 predi (predi)   • 14:26:26, 14.01.2019 [Материал]

А ти поїдь і спитай.
Можеш так:
Я представник фашистського недофюрера (скажи кликуху яку тобі дали в ольгіно).
Далі кажи:
В раші принято щоб кожен піп був агентом і мав звання ФСБ(КГБ).
А у вас як?
Що скажуть -обнародуй.
pushistik13
16 Пушистик (pushistik13)   • 14:39:07, 14.01.2019 [Материал]

так какое у вашего думенко звание?
маёра СБУ хоть дали?
predi
12 predi (predi)   • 14:11:54, 14.01.2019 [Материал]

"Да и не громада решает кому куда переходить."
Якщо не знаєш-не пиши цей бред.
Всі церковні споруди належать громаді того населеного пункту в якому стоїть храм бо всі вони побудовані виключно за їх рахунок.
І кожному приходу вирішувать якого і з якої конфесії запрошувать свщенника дл проведення літургії.
Але ні зодної ні з іншої сторони насилля не повинно бути.
Crespito
15 Hernan (Crespito)   • 14:27:52, 14.01.2019 [Материал]

Есть такой закон?
predi
17 predi (predi)   • 14:44:05, 14.01.2019 [Материал]

Чому вата така неосвічена?
Читай ст.18. "ЗАКОНУ УКРАЇНИ

Про свободу совісті та релігійні організації2
Crespito
18 Hernan (Crespito)   • 14:50:34, 14.01.2019 [Материал]

И где там про громаду пункт, никто не имеет права влазить в дела церковные?
predi
20 predi (predi)   • 14:59:22, 14.01.2019 [Материал]

Для безграмотної вати лікнеп не може бути безкоштовним.
Перерахуй на потреби української армії гроші і сідай за парту.
Буду вчить..
Crespito
21 Hernan (Crespito)   • 15:32:09, 14.01.2019 [Материал]

Да уж, как много черни и кугутни повылазило вроде тебя.
AlexIvanov
4 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 12:45:04, 14.01.2019 [Материал]

Еслибы так комуналку отстаивали
melan
5 melan (melan)   • 13:11:29, 14.01.2019 [Материал]

Лет десять назад в КВН - Какая нация самая продажная?
1 украинец хахол.
2 украинца партизанский отряд.
3 украинца партизанский отряд с предателем.
Я сначала возмущался. Теперь я в это верю....
predi
11 predi (predi)   • 14:01:41, 14.01.2019 [Материал]

КВН-це юмористи котрі розігрують всіх і правди в них нема.
Але якщо хочеш її знати, то більш продажних ніж росіяни історія ще не знає.
В другу світову здавались арміями на чолі з генералами.
Тому перед тим як писати різну муйню-глянь на себе в дзеркало.
McHine
10 Adeptus Mechanicus (McHine)   • 13:58:56, 14.01.2019 [Материал]

Читаю українські новини і...дивуюся. Таке враження, ніби я прокинувся десь у Середньовіччі або десь у першій третині минулого століття. Найголовніша проблема в демократичній державі ХХІ століття - на якій мові молитися та у яку церкву ходити!!!!!!!!!!!!!!!! І кожного потрібно перевіряти на "чистоту раси"..., вибачаюсь - на "патріотизм", звісно. А усе вирішують... "активісти" (!)
Люди! Ви геть подуріли? Чи вам настільки байдуже? Президент провокує конфлікти в країні, "активісти" блокують та забороняють усе, що їм не подобається, йде війна, але усім байдуже, ми живемо у... глибоко у... підлозі - і що? Кого це цікавить?
Artmaker
13 Евгений (Artmaker)   • 14:20:35, 14.01.2019 [Материал]

"Собаці нема шо робити, то вона яйця лиже, так і наші активісти вирішили воювати з батюшкою та бабцями що все життя ходили до цієї церкви." - коммент агонь)))
lg2013
19 lg (lg2013)   • 14:58:37, 14.01.2019 [Материал]

Думки прихожан завжди будуть різні, тому що одні від природи вміють чути і думати, а є й, пробачте, бараноподібні. Тому з людьми треба працювати і орієнтуватися на здорову більшість при прийнятті рішення.
anastas
22 igor (anastas)   • 16:30:42, 15.01.2019 [Материал]

Интересно получается......Маститых свидомитов в обсуждениях практически нет. Сначала пропали их фото с новостей, потом сошли на нет их коменты, потом начала появляться босота и мелочевка с регистрацией 15-18 годов. Бандерлоги заранее в схроны прячутся, подставляя детвору на расправу в недалеком будущем.
Sams2
23 Семенюк Александр (Sams2)   • 21:44:54, 15.01.2019 [Материал]

В библейской мифологии Христос помогал людям, лечил, кормил, крестил, потом эти же люди орали палачу "Распни его!"
Эти селяне десятилетиями ходили в эту церковь, молились, крестились, венчались... Как забавно повторяется история....
Оголошення на ЖЖ інфо: