Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2019 » Ноябрь » 28 » 15:50:56

Президент обласної Асоціації спортивної боротьби Біслан Гелагаєв: «Моя місія – допомагати молоді і спортсменам»

28.11.2019, 16:17:56 4489 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Президент обласної Асоціації спортивної боротьби Біслан Гелагаєв: «Моя місія – допомагати молоді і спортсменам»

З мріями про участь в Олімпіаді та олімпійське золото для України у Житомирі, пройшло спільне тренування заслуженого майстра спорту України з вільної боротьби, багаторазового чемпіона України, триразового призера чемпіонату Європи, призера Європейських ігор, призера чемпіонату світу, багаторазового чемпіона кубків та чемпіонатів України Василя Шуптара із спортсменами обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей.

У Житомир Василь прибув зі своїм тренером Віктором Білокопитним - майстром спорту міжнародного класу з вільної боротьби, триразовим призером світу. На зустрічі також був присутній відомий в області меценат та шанувальник спортивної боротьби, Біслан Гелагаєв - президент ГС "Асоціації спортивної боротьби Житомирської області".Гелагаєв, зокрема, допомагає Василю Шуптарю.

Біслан Гелагаєв, який очолив цю асоціацію у 2016 році, розповів журналістам про роботу спілки: “Ми займаємося в основному організацією турнірів, спортивних зборів, відправленням дітей на чемпіонати, усіма питаннями, що пов’язані зі спортивною боротьбою на Житомирщині.”

Біслан поділився, як потрапив до світу спортивної боротьби: “15 років тому я привів племінника, мене попросили підтримати кількох спортсменів, я почав допомогати. Потім попросили відкрити Федерацію. Можу відзначити, що з появою Асоціації міська та обласна влада стали більше приділяти уваги спортивній боротьбі, ніж раніше.”

Василь Шуптар після тренування зауважив: успіх високого рівня та результатів у спорті - це психологічне налаштування та працелюбність. Василь зараз на зборах зі своїм тренером готується до відбору (Кубка України), на якому буде обрано представників від України у Іграх XXXII Олімпіади (Літньої Олімпіади), яка розпочнеться 24 липня у столиці Японії – Токіо.

Про роботу Асоціації спортивної боротьби Житомирської області додала також Марія Власенко, генеральний секретар Асоціації спортивної боротьби Житомирської області, заступник голови відділення НОКу України в Житомирській області:

  • У минулому році завдячуючи Житомирській обласній раді ми відкрили відділення спортивної боротьби у КЗ “Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей". Сьогодні другий рік там навчається вже 18 дітей, з усієї області. Також Асоціація підтримує провідних спортсменів області, які вже мають досягнення. Від Президента Асоціації Біслана Гелагаєва є фінансова та моральна підтримка спортсменів.

Ми запитали Біслана Гелагаєва, для чого він підтримує спорт: “Щоб діти були захоплені ним, не зупинялися на досягнутому рівні, а розвивалися далі. Той інтерес, який з’являється у дитини, його треба рухати далі. Сьогодні ми на початковій стадії, але хочемо, щоб боротьба розвивалася по всій області та стала популярним видом спорту. А Житомирщина – стала представником №1 по спортивній боротьбі в Україні”.

Для цього, додає Гелагаєв, потрібно мати зали для тренувань в районах, та й у самому Житомирі зал орендують.
















 


Тэги: Борьба, Галагаев, Спорт

Схожі новини:


Комментариев: 1
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 16:44:01, 28.11.2019 [Материал]

Зал крутой. Беслан удачи Тебе и Твоим воспитанникам
Оголошення на ЖЖ інфо: