Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2008 » Июнь » 22 » 22:33:17

Юлия Сапунова из Житомира представит Украину на Олимпиаде

22.06.2008, 22:33:17 6705 0
Юлия Сапунова из Житомира представит Украину на Олимпиаде

Житомирська спортсменка-тріатлоністка Юлія Сапунова (дівоче прізвище Елістратова) 1988 року народження виборола ліцензію на право участі в ХХІХ Олімпійських Іграх у Пекіні.

Житомирський міський голова Віра Шелудченко привітала спортсменку з її досягненням та подарувала житомирянці-тріатлоністці плазмову панель на урочистій зустрічі, яка проходила в міськвиконкомі. Мер переконана, що Юлія гідно представить Україну на Олімпійських іграх в Пекіні і обов’язково привезе додому золото.

- Мені дуже приємно, що такі люди, як наша Юлічка, сьогодні захищають честь не тільки свого рідного міста, а і честь всієї нашої країни. Колись в молодості я теж займалась спортом, правда, це був не тріатлон, а волейбол і мені відомо, яких великих зусиль потрібно докласти, щоб досягнути такого високого результату, — сказала міський голова.

Сама Юлія Сапунова не ставить перед собою мету стрибнути вище своєї голови. За словами олімпійки, тріатлон - це спорт, в якому атлети підходять до своєї пікової форми лише в тридцятирічному віці.

- Я вже вважаю досягненням те, що я виборола ліцензію на участь в Олімпійських іграх в Пекіні. Моєю головною задачею буде потрапити до двадцятки найкращих олімпійців планети та здобути досвід на цих змаганнях. А вже до ігор, які будуть проходити в Лондоні 2012 році, я підійду на піці своїх сил і зможу претендувати на золото, — повідомила журналістам спортсменка.

Своїм спортивним кумиром Юлія вважає португалку Ванессу Фернадес. Тріатлоністка в свої 22 роки стала чемпіонкою дев’ятнадцяти етапів Кубка світу.

А ось наша житомирянка в свої 20 років вже встигла стати майстром спорту України міжнародного класу, призером Чемпіонату світу 2007-го року, переможницею етапу Кубка Європи та чемпіонкою Європи з естафети, яка проходила в Хорватії у 2006 році.

ДОВІДКА: Тріатлон —  вид спорту, який включає у себе три складові: плавання, їзду на велосипеді та біг.

Існує кілька видів тріатлону:
  • Короткі дистанції (спринт): плавання - 750 м, велогонка - 20 км та крос - 5 км;
  • Міжнародний чи Олімпійський: плавання — 1500 м, велогонка — 40 км та біг — 10 км;
  • "Напівзалізний чоловік": плавання - 1,9 км, велогонка - 90 км та біг - 21 км.

Тэги: Спорт, триатлон, олимпиада, Сапунова

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: