Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Скільки сеансів лазерної епіляції потрібно для ніг

Автор: Оксана Загороднюк, 26.01.2023, 16:04:42 Скільки сеансів лазерної епіляції потрібно для ніг

Лазерна епіляція ніг — найпопулярніша послуга з видалення небажаного волосся. І, попри стереотипи, нею користуються не лише жінки, а й чоловіки. Кількість необхідних сеансів для повного позбавлення від волосяного покриву в цій зоні в обох статей може відрізнятися. Чоловікам часто потрібно більше відвідувань, але це не правило. Кількість залежить від багатьох чинників. Щоб розібратися в них, розглянемо спочатку, як відбувається процедура.

Як робиться лазерна епіляція

Видалення волосся на ногах лазером відбувається на гладкій шкірі й вся рослинність заздалегідь зголюється. Це потрібно для ефективного проникнення світлового променя у фолікул та легкого ковзання апарату по епідермісу. Під час сеансу лазер впливає не на волоски, а безпосередньо на цибулину. Промінь проникає у волосяний фолікул, нагріває його та руйнує, що призводить до випадання волосся. Як правило, після першого разу усувається 30 % волосяного покриву в області, що епілюється. Інші волоски видаляються на наступних відвідуваннях.

Часто після 3-4 сеансів ріст волосся може збільшитися. Це нормальне явище. У цей період прокидаються сплячі цибулини. Саме тому потрібний курс. Тим паче, ціна лазерної епіляції ніг за курс, а не окрему процедуру, нижча.

Скільки процедур у повному курсі

Оскільки робота ведеться саме з волосяними фолікулами, а не з поверхневими волосками, як в інших методах епіляції, на кількість сеансів, крім статі, впливає кілька факторів:

  • Гормональний фон. Збої в ньому призводять до підвищеного зростання волосся, що може вплинути на кількість процедур. Через особливості організму до цього частіше схильні жінки, але й чоловіки від цього не застраховані.
  • Вік впливає на ступінь жорсткості волосся та кількість пігменту в ньому. Іноді він залишається навіть у сивих і дає змогу видалити лазером навіть їх. У цьому випадку просто знадобиться більше процедур та вища інтенсивність впливу.
  • Кольоротип. З темним волосяним покривом можна впоратися швидше, ніж зі світлим.
  • Структура волосків. З жорсткими волосками боротися складніше. Особливо якщо вони ростуть густо. Саме тому чоловікам часто необхідно пройти триваліший курс.


Перераховані вище фактори вказують, що кількість процедур у повному курсі суто індивідуальна. У жодному салоні, де проводиться лазерна епіляція ніг, вам відразу не скажуть, скільки знадобиться відвідувань. У середньому потрібно 6-10. Інтервал між ними збільшується щоразу. Між 1 і 2 — місяць, а потім щоразу додається ще 1 тиждень. Також враховуйте, що для закріплення результату після завершення курсу потрібно відвідувати салон 1-2 рази на рік. Так шкіра залишиться гладкою та шовковистою протягом кількох років.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 26.01.2023 | Переглядів: 546 | салон красоты, лазерная епиляция, красота, уход

Читайте також на цю тему: