Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Як підготуватися до видалення зубів?

Автор: Мария Никулина, 30.05.2023, 11:14:32 Як підготуватися до видалення зубів?

Видалення зубів може рекомендуватися з різних причин. Без такої процедури часто не обійтись при травмах щелепи, серйозних захворюваннях ясен, проблемах з зубами мудрості. У стоматологічній клініці DentaDerm зауважують: незалежно від причини видалення, перед самою процедурою важливо належним чином підготуватися. Ми поспілкувалися з досвідченими стоматологами, та поділимося з вами корисними порадами щодо підготовки.

Правила підготовки до видалення зуба

Перше, що треба зробити — це звернутися у стоматологічну клініку та обрати лікаря, якому ви довіряєте. Впевненість у професіоналізмі дантиста допоможе зменшити тривогу перед процедурою.

Попередня консультація зі стоматологом — дуже важлива. Перед видаленням лікар проведе візуальний огляд та повний спектр інструментальних досліджень для оцінки стану зубів. Після цього обирається оптимальна методика видалення.

Дуже важливо:

  • Перед процедурою повідомити стоматолога про будь-які медичні протипокази, хвороби, ліки, які ви приймаєте, та алергічні реакції на медикаменти. Це допоможе стоматологу підготувати оптимальний план анестезії та уникнути можливих ускладнень.
  • Спланувати свій час так, щоб мати достатньо вільних днів після процедури для відновлення, відпочинку. Деякі випадки атипового видалення можуть потребувати більш тривалого відновлення, тому важливо бути готовим до цього.
  • Подбайте про підтримку. Якщо ви боїтеся стоматологів чи загалом відчуваєте сильну тривогу перед процедурою, попросіть когось з рідних чи друзів забрати вас після процедури.


Власне медичні рекомендації з підготовки вам обов'язково надасть ваш лікар. Дотримуйтесь цих правил, щоб процедура була легкою та безболісною.

Видалення зуба: післяопераційні рекомендації 

Особливості реабілітації після видалення зубів залежать, в основному, від складності процедури. Стоматолог може призначити вам антибіотикотерапію, знеболювальні ліки, надати додаткові поради з догляду за зоною видалення зуба.

Якщо ж говорити про загальні рекомендації, то вони будуть такими:

  • Уникайте вживання гарячих рідин та активного полоскання рота протягом перших 24 годин після операції, оскільки це може спричинити подальшу кровотечу.
  • У перші години після видалення зуба може залишатися вплив анестезії, тому уникайте жування твердої їжі, щоб уникнути ушкодження слизової оболонки рота.
  • Якщо вам було призначено анальгетики, приймайте їх згідно з рекомендаціями лікаря, щоб зменшити біль та дискомфорт.
  • Уникайте жування їжі на боці, де було видалено зуб, та вибирайте м'яку їжу, таку як супи, пюре, йогурт, фруктові соки.
  • Уникайте вживання алкоголю та гарячих спиртних напоїв, оскільки це може погіршити загоєння тканин.


Бажаємо вам міцного здоров'я! 

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 30.05.2023 | Переглядів: 562 | красота, медицина, Здоровье, стоматология, зуби

Читайте також на цю тему: