Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Найчастіші помилки, які роблять, готуючі піцу

Автор: Светлана Егорова, 29.12.2021, 12:07:19 Найчастіші помилки, які роблять, готуючі піцу
Піца – одна з найпростіших та найзрозуміліших страв. Тісто, сир, практично будь-яка начинка, яка вам подобається - ось власне і все. Але навіть таку страву можна зіпсувати, якщо не дотримуватися простих законів. Якщо ви не бажаєте готувати цей смаколик, то можете замовити його. Для цього вам потрібно перейти на сайт піца в Тернополі, та зробити замовлення.

Складний рецепт

Якщо ви готуєте піцу на місці, не використовуйте ресторанні рецепти. Якщо вам попався рецепт від професіонала, ось італійського шеф-кухаря і таке інше, не пробуйте його на своїй кухні. Неаполітанську піцу, наприклад, потрібно:

  • випікати при 380 градусах;
  • тісто потрібно витримувати багато годин;
  • тісто потрібне повітряне;
  • начинки не повинно бути забагато.


У вас не вийде це в домашніх умовах, духовки просто не підтримують потрібну температуру.

Можна використовувати лише теми рецептів, які адаптовані для домашнього приготування. Це не означає, що у вас вийде погана піца, вдома теж можна отримати повітряне тісто та хрумкі краї.

Погано прогріти духовку

Навіть на місці піцу треба випікати за високої температури. Необхідна висока температура, духовка без конвекції. І дуже добре прогріта пекти.

Ми дуже часто не добре прогріваємо духовку. А потрібно навіть попередньо гріти лист, на якому буде пектись піца. Ставте його в духовку, прогрівайте все разом протягом пів години. Так, треба гріти досить довго і не вірити градусникам, наші домашні прилади не надто точні.

Коли духовка та деко прогрілися, треба одразу покласти піцу. Все треба робити швидко, щоби температура не падала. Оскільки піца дуже швидко випікається, начинка готується ще швидше. Щоб вийшла якісна страва, температура в духовці не повинна падати.

Товстий шар соусу

Соус, безперечно, має бути. Ось основа піци. Тісто, соус, сир – це основа. Решту вже доповнено. Але соусу не повинно бути занадто багато, інакше мокнути тісто і вийде не смачно.

Занадто багато начинки

Першочергово в піц і- тісто. Якщо начинки дуже багато, це порушить весь баланс у блюді. Звісно, є люди, які кладуть багато начинок. Роблять майже пиріг. Це американський стиль піци. Але якщо ви кладете великий шар начинки, то тісто має бути товстим, щоб піца була гармонійною.

Сир зверху

Не скажеш, що це помилка. Але якщо ви використовуватимете твердий сир і покладете його зверху, то він може створити неприємну скоринку і підгоріти. Тверді сири треба класти прямо на соус, зверху – начинку. М'які сири можна класти під начинку, можна класти зверху.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 29.12.2021 | Переглядів: 814 | пицца, доставка пиццы, фасфуд, еда

Читайте також на цю тему: