Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Піца - безліч можливостей для експериментів

Автор: Светлана Егорова, 11.01.2022, 09:29:41 Піца - безліч можливостей для експериментів
Більшості людей не потрібно пояснювати, що таке піца або доводити, що це ідеальна страва. Практично кожен хоч раз куштував цю італійську страву, яка швидко підкорила світ. Піца родом з Неаполя, її традиційним варіантом є Маргарита, яка сертифікована TSG як оригінальна італійська страва.

Сьогодні можна з'їсти піцу вдома або в одному з тисяч маленьких ресторанів по всьому світу. Піца у Вінниці з доставкою є зручним рішенням для швидкої вечері або несподіваної вечірки. Піца настільки поширена, що в багатьох країнах поступово стає традиційною стравою, що подається навіть серед національних страв. Щоб спробувати її найкращі сорти, варто знати, де знаходиться найближча піцерія.

З чого все почалося?

Піца – це не зовсім італійський винахід. Дріжджовий корж із добавками їли ще в давнину в країнах Середземноморського басейну. Проте поширили по світу цю страву саме італійці з Неаполя. Завдяки пекарям, які подавали піцу королівському подружжю, яке відвідало Неаполь у 19 столітті, ця страва увійшла до канону традиційних італійських страв.

Королева Маргарет, захоплена піцою з помідорами, базиліком і моцареллою, дала цьому самому класичному сорту своє ім'я. Сьогодні ця піца відома як Маргарита чи інакше неаполітанська піца. Без цього класичного варіанту сьогодні неможливо уявити жодну піцерію.

Начинки для піци, або як скласти власну страву?

Напевно, немає інгредієнта, який не підійшов би як добавка до пісочного, дріжджового коржа. Піца – це безмежне поле для багатьох гурманів, і єдине, що може обмежити – це власна фантазія. Піца може бути: 

  • солодкою з фруктами,
  • солоною з м'ясом,
  • морепродуктами, 


Незалежно від того, що обере гурман, дріжджовий корж тут має бути основою.

Традиційний варіант піци, як і раніше, залишається одним з найпопулярніших, але багато хто також часто обирає піцу, підібравши її склад за індивідуальним смаком. Гавайська з ананасом, гострий пепероні або сільська з ковбасою — це сучасні варіанти, які надають широкий спектр можливостей для створення піци.

Соус для піци як невіднятна частина цілого

Безперечно, піца без правильно підібраного соусу втрачає половину свого смаку. Незалежно від того, чи створює кулінар солоний або солодкий шедевр, соус має бути основою. Це може бути фруктовий і навіть шоколадний чи традиційний томатний соус. Багато хто обирає піцу з вершковим або часниковим соусом — це квінтесенція композиційних можливостей.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 11.01.2022 | Переглядів: 864 | еда, доставка пиццы, пицца

Читайте також на цю тему: