Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Як правильно їсти піцу?

Автор: Светлана Егорова, 29.12.2021, 20:42:00 Як правильно їсти піцу?
Піца - одна з найбільш продаваних страв у всьому світі. Її люблять, тому що вона смачна, ситна та недорога. У традиційному італійському блюді містяться необхідні людині білки, жири та вуглеводи, але щоб піца приносила користь, а не шкоду, потрібно знати кілька правил. Головне, це замовляти піцу лише у перевірених доставках, таких як if.smaki-maki.com/picza/. Тоді ви точно будете впевнені в якості та свіжості інгредієнтів, що використовуються. Та якщо є бажання, то можна приготувати піцу вдома.

Яка піца найменша калорійна і корисна для організму

Піца принесе користь організму, якщо вона буде приготовлена правильно та з якісних інгредієнтів. У ресторанах швидкого харчування зазвичай використовують олію з канцерогенами, майонез, кетчуп та ковбаси, що дуже шкідливо.

Віддавайте перевагу піцам, у яких менше ковбас, бекону та пепероні. Такі піци спочатку багаті жирами, ніж білками. Можна вибрати і піцу з соусом барбекю, оскільки він негострий. Або ту, де є справжні шматки м'яса.

Ще один корисний варіант – курка з ананасами. Адже ананас – це клітковина. Також перевагу краще віддати піці з шинкою. Це натуральне м'ясо, а не лише чистий жир. Якщо подобається сир, то можна і піцу «Чотири сири».

Варто звертати увагу на начинку. Продукти повинні бути свіжими, а замість соусу та майонезу краще вибирати томатну пасту або самі помідори, які містять лікопін (каротиноїдний пігмент, що визначає забарвлення плодів), що має потужні антиоксидантні властивості.

Найвдаліші варіанти начинки:

  • Томати;
  • Гриби;
  • Солодкий перець;
  • Відварене нежирне м'ясо;
  • Зелений горошок;
  • Листя салату.


Якщо ви стежите за фігурою, то перевагу варто віддавати піці на тонкому тісті, яка містить менше калорій, ніж така сама, але на товстому тісті.

Як правильно їсти піцу

Піца - продукт, що містить білки, жири та вуглеводи, але він бідний по клітковині. Потрібно пам'ятати, що половину прийому основного сніданку, обіду та вечері має становити якраз клітковина. Це фрукти, овочі, зелень. Відповідно, якщо ви хочете іноді балувати себе піцою, тоді потрібно з'їдати один-два шматки, а після – овочевий салат або тушковане рагу. Так буде набагато корисніше для організму і їда стане збалансованою.

Коли ви з'їли два шматочки піци, а потім салат, задайте собі питання: а хочу я третій шматок піци чи ні? Такий прийом їжі швидко надасть почуття ситості - за додатковим шматком ви вже не підете.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 29.12.2021 | Переглядів: 1576 | доставка пиццы, пицца, еда

Читайте також на цю тему: