Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Піца: традиційна страва з різними смаками

Автор: Олег Ковальский, 24.01.2022, 22:28:14 Піца: традиційна страва з різними смаками
Пиріг із дріжджового тіста з томатним соусом, сиром, зеленню, овочами та м'ясом… Мабуть, всі вже знають, що річ йде про піцу. Піца — мабуть, найпоширеніша страва італійської кухні. Коли люди йдуть на побачення, вони йдуть до піцерії. При зустрічі з друзями замовляють її з доставкою додому. Не встигнувши приготувати обід, купують її заморожено.

Піца у Львові на замовлення — це можливість отримати смачну страву за декілька десятків мінут. 

Історія піци

Оригінальна піца була відома ще у Стародавньому Єгипті та Римі. Перші піцерії відкрилися у Неаполі у 18 столітті. Найпопулярніший вид піци, що складається з: 

  • томатного соусу, 
  • свіжого базиліку,
  • сиру моцарелла, 


Відтворює кольори італійського прапора. Вона була винайдена в 1889 Рафаелем Еспозіто і зобов'язана своєю назвою королеві Маргариті, згідно з якою це було найкраще поєднання інгредієнтів. Сьогодні цю піцу можна знайти практично в кожній піцерії. Крім того, з’явилося багато нових та популярних смаків, серед яких кожен знайде для себе найулюбленіший.

Переваги піци

Варто проаналізувати переваги та недоліки цієї популярної страви. Однією з основних проблем може бути висока калорійність цієї їжі, спричинена використанням дріжджового тіста та сиру. Ще один недолік — це вміст глютену, якого дехто все частіше намагається позбавлятися зі свого раціону. 

А переваги? Безсумнівно, піца смачна, подобається людям різного віку з усіх куточків світу. Чому? Її можна приготувати з улюблених інгредієнтів, і для цього підійде практично все. Її смаком можуть насолодитися любителі різних сирів. Ідеальне поєднання знайдуть і любителі м'яса, овочів та зелені. Піца легко доступна, час на підготовку короткий і коштує недорого. Піца — це просто зручна альтернатива для приготування вечері з двох страв для всієї родини.

Що робити людині, яка не може вживати глютен і намагається скоротити споживання калорій чи вуглеводів? Виявляється, це не проблема. Все більше і більше піцерій пропонують коржі з безглютенового борошна.

Як інгредієнти обирають: 

  • свіжу зелень, 
  • овочі, 
  • корисні інгредієнти, 


Які напевно гарантують, що кілька шматочків піци не зашкодять фігурі.

Піца – смачна страва з обмеженим бюджетом. Варто взяти кохану людину на обід або вечерю з келихом вина та ароматними італійськими ласощами. Вечеря в атмосферному ресторані зі смачною їжею та бесідою — найкращий спосіб провести час разом.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 24.01.2022 | Переглядів: 1191 | еда, пицца, доставка пиццы

Читайте також на цю тему: