Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Несмачні суші: чи існують вони?

Автор: Марія Прокопенко, 28.07.2024, 11:00:30 Несмачні суші: чи існують вони?

Чому ви прагнете замовити суші Київ з доставкою? Певно, щоб поласувати чимось смачним та корисним? Так! Втім, ця страва далеко не завжди буває смачною, а іноді може навіть зашкодити. Це відбувається з різних причин. В першу чергу мова йде про якість інгредієнтів:

  • Зіпсована риба. Риба є одним з найважливіших інгредієнтів для суші. Якщо вона не свіжа, страва може мати неприємний запах і смак, здатна нашкодити здоров’ю.
  • Неякісний рис. Для приготування суші обирають лише спеціальні сорти, які готують особливим чином. Рис повинен мати певну текстуру та смак. Якщо використовувати сорт, що не призначений для цієї страви, чи не дотримуватися технології приготування, це може зіпсувати смак всієї композиції.
  • Несвіжі овочі. Вони можуть мати неприємний смак і текстуру.


Смак готової страви також залежить від техніки, яка була обрана для її приготування, в тому числі й для інгредієнтів. Як би це не звучало, але рис теж важливо приготувати правильно. Якщо його переварити або недоварити, він буде несмачним. А ще, даний компонент обов’язково слід заправити оцтом. Більш того, навіть рибу для суші слід нарізати особливим чином. Так-так, неправильно нарізаний тунець чи лосось обов’язково вплине на смак та текстуру суші. А на смак самого компоненту негативно впливають порушення умов зберігання. Особливо важливим є дотримання температурного режиму.

В приготуванні суші особливий акцент майстри роблять на свіжість компонентів. Та й самі суші краще з’їсти якомога швидше. Після кількох годин зберігання в холодильнику вони втрачають свої властивості. Втім, зіпсувати таку страву може невмілий кухар, який додає в суші надто багато рису. Його надлишок на тлі малої кількості інших інгредієнтів робить їжу несмачною. Не менш сумно виглядає ситуація з неправильним співвідношенням в ній рису та оцту.

Якість і збалансованість важливі у всьому, навіть, якщо мова про соуси та додатки. Наприклад, соєвий соус. Якщо він не підходить до конкретного виду суші чи має погану якість, це може зіпсувати загальне враження. Як і несвіжий васабі.

Як правильно зберігати суші

Люди відрізняються своїми смаковими вподобаннями. Те, що може подобатися одним, несподівано може виявитися несмачним для інших. Хтось не їсть лосося чи вугра, комусь не до вподоби певні комбінації продуктів. Але, якщо їжу неправильно зберігати, то вона не сподобається нікому. Перше, на що варто звернути увагу, – суші зберігаються холодильнику. Оптимальною для цього температурою є +1-4°C. Вона допомагає уповільнити ріст бактерій і зберегти свіжість інгредієнтів.

Іншою важливою умовою для правильного зберігання є вибір упаковки. Використовуйте герметичні контейнери або харчову плівку для пакування суші. Це допоможе запобігти поглинанню запахів від інших продуктів у холодильнику і забезпечити потрібний рівень вологості. Якщо є можливість, можна використовувати вакуумні пакети.

Зверніть увагу, що суші варто з’їсти протягом 24 годин після приготування, але чим швидше, тим краще. Навіть за правильного зберігання, їхня якість швидко знижується. Як би вам не подобалася ця страва, не варто її замовляти з запасом, щоб споживати впродовж кількох днів. Це небезпечно, краще взяти порцію, а згодом ще раз скористатися послугами компанії з доставки свіжої та смачної їжі – БагатоЛосося.

А може заморозити суші? Не варто. Це зіпсує текстуру й смак продукту. Споживайте їжу кімнатної температури, так найкраще розкривається смак. Перед цим обов’язково зверніть увагу на її запах та зовнішній вигляд. Обирайте лише свіжі та якісні страви!

Автор: Марія Прокопенко, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info


Продукти та напої | 28.07.2024 | Переглядів: 210 | суші, ролы, суши, доставка їжі, еда

Читайте також на цю тему: