Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Де купити гарну жіночу вишиванку?

Автор: Оксана Загороднюк, 09.11.2021, 12:54:50 Де купити гарну жіночу вишиванку?
Вишиванками ось уже багато років називаються вироби в народному українському стилі, що прикрашаються оригінальною, аутентичною вишивкою. Сучасні вишиванки на ринку представлені різними сукнями, блузами та туніками. Раніше вишиванку надягали тільки на великі свята, та й вважалася вона більш традиційним видом одягу. Зараз же вишиванки приміряють на себе моделі, а провідні кутюр'є стилізують їх у своїх подіумних колекціях. Загалом, все в цьому напрямку моди стрімко змінюється.

Можна з упевненістю сказати, що українська вишиванка стала частиною світової моди

Сьогодні купити вишиванку жіночу досить легко, необхідно просто знати особливості її вибору.

Зовнішній вид вишиванки

Раніше для пошиття жіночих вишиванок використовувалося конопляне і лляне полотно. Однак сьогодні різноманіття тканин дозволяє вибрати абсолютно різний матеріал для їх пошиття. Сьогодні можна зустріти вишиванки з конопель, натурального льону, бавовняних тканин, шовкових тканин, а також з різних поєднань натуральних і синтетичних матеріалів.

Головна особливість вишиванок - велика кількість квітів та орнаментів. Історично, для кожного регіону визначався свій набір орнаменту і кольору. Зараз цих відмінностей немає, можна використовувати абсолютно різні кольори і різний орнамент.

За старих часів знання про те, як правильно прикрашати вишиванку переходили від матері до дочки.

На кожному елементі сорочки потрібно було вишивати певний орнамент. Зараз практично всі ці знання загубилися, і ніхто їх не використовує.

Сьогодні все частіше в орнаменті вишиванок використовується бісер і мереживо. Популярних кольорів для вишиванок немає, адже хтось вибирає пастельні тони, а хтось-яскраві тони.

Особливості вибору вишиванок

При виборі вишиванки намагайтеся дотримуватися деяких обов'язкових правил, ось вони:

  • Уважно підходьте до вибору кольору. Намагайтеся вибирати те, що подобається і те, що має гарний крій по фігурі. Вишиванка необов'язково повинна бути білою, можна вибирати та інші кольори.
  • Вибирайте фасони з максимально плоским верхом, без безлічі різних дрібних збірок нагорі. Такий крій ну ніяк не зможе додати обсягу в грудях і ніколи не стане повнити прекрасну жіночу фігуру.
  • Абсолютно у будь-якої вишиванки будуть пишні рукави, це її якась особливість. Але не вибирайте вишиванки, рукава якої пишні прям від ліктя – це буде візуально розширювати плечі. Найкраще вибирати вишиванки, у яких є гладкі на передпліччях рукава, що розширюються тільки від ліктя.
  • Звертайте увагу на елементи вишивки, які присутні на вишиванці. Якщо на рукавах і на ліфі у вишивки утворюються вертикальні лінії — це буде візуально подовжувати та стрункішою. Якщо будуть присутні горизонтальні лінії - вони будуть візуально розширювати силует.


Вишиванка - це не просто ефектний одяг з вишитими на ній візерунками, але це ще й символ єдності народу і шанування своїх давніх традицій. А також вишиванка - це свого роду оберіг, адже більшість орнаментів несуть в собі сакральний сенс, особливо при пошитті вручну.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 09.11.2021 | Переглядів: 2640 | мода, одежда, стиль, вышиванка

Читайте також на цю тему: