Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Наука і освіта » 2006 » Апрель » 12 » 15:06:57

Планетарий и зал космических тренажеров построят в Житомире

12.04.2006, 18:03:57 8769 0
Планетарий и зал космических тренажеров построят в Житомире

Завдяки ювілею Сергія Корольова, який відзначатимуть на початку наступного року, місту нарешті вдалося розпочати давно заплановану реконструкцію державного музею космонавтики. Гроші на це дав уряд. А ЮНЕСКО вже оголосило 2007-й – роком основоположника практичної космонавтики, академіка Сергія Корольова. Будинок на колишній Дмитрівській вулиці, де народився Корольов, без ремонту вже кілька десятиліть. Меморіальну будівлю, якій майже півтора століття, власними силами й за власний кошт «підлатували» його працівники.

Ольга Копил, директор музею космонавтики імені академіка Корольова: "Нарешті ми дочекалися – кошти виділені. Ну, звичайно, меморіальна частина вона не зазнає змін кардинальних. А от в залі наукової біографії там будуть зміни досить значні. Ми вже позбавимось від таких старезних шаф-вітрин, з якими нам досить важко працювати".

Оновити «дім Корольова» збираються до вересня. На цей час у Житомирі запланована міжнародна конференція „Людина і космос”. Після неї реконструюватимуть і павільйон космічної техніки. Там виставлять ракети серії „Зеніт” та супутник „Січ-один”, яким нині бракує місця. Космонавт Жолобов вважає, що житомирський музейно-виставковий комплекс, подібного якому нема навіть у столиці, стане популярним міжнародним туристичним центром. Якщо вкласти туди «гроші, розум і серце».

Віталій Жолобов, льотчик-космонавт, президент аерокосмічного товариства України: "Щоб цей музей розцвів, треба добудувати, розширити це творіння людських рук. Космос завжди вабив людей. І вони б сюди йшли отримати ази розуміння космосу, долучитись до його таємниці".

У реконструйованому павільйоні передбачені планетарій, зала космічних тренажерів, бібліотека спеціальної й науково-фантастичної літератури, кімнати для клубів юних космонавтів.

Валентин Хорохонько. Перший канал


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: