Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Май » 1 » 08:17:41

В Житомире открыт новый КПЗ. ФОТО

01.05.2008, 09:36:23 13834 0
В Житомире открыт новый КПЗ. ФОТО

25 квітня до Богунського районного відділу УМВС в Житомирській області завітали керівництво УМВС, представник міністра МВС в області та представники громадських організацій з метою обстеження та прийняття рішення щодо можливості введення в експлуатацію ізолятора тимчасового тримання (ІТТ).

Як повідомила «Журналу Житомира» Наталія Чугунська, представник Богунського РВ УМВС, ізолятор призначений для утримання наступних категорій осіб: затриманих за підозрою в скоєнні злочину, узятих під варту на термін до 3 діб, підсудних (засуджених), які прибули з СІЗО або установи виконання покарань у зв’язку з розглядом справи в суді або проведенням з ними слідчих дій; адміністративно заарештованих.

Діяльність установи, що раніше працювала при Житомирському міському відділі міліції, була призупинена в серпні 2005 року в зв’язку з необхідністю приведення її до вимог Європейських норм та стандартів. За цей час було повністю відремонтовано та переобладнано усі приміщення, встановлено нові вікна, сантехніку та меблі, придбано нову постіль та білизну.

Наразі в ІТТ Богунського РВ УМВС можуть утримуватись до 27 осіб. В оновленій спецустанові функціонують дві душові та кімната для підігріву їжі, всі утримувані забезпечуватимуться трьохразовим гарячим харчуванням. В штаті закладу передбачена посада медичного працівника, який зможе в разі потреби провести медичне обстеження та надати кваліфіковану допомогу.

Як зазначили присутні представники Міжнародного товариства прав людини в області та Житомирського осередку Міжнародної амністії України, дана установа дійсно обладнана за усіма вимогами та стандартами Європи, що дозволяє ввести її в експлуатацію.

















Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: