Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Июнь » 11 » 13:27:17

Житомирская милиция задержала очередных воров металла

11.06.2008, 13:27:17 5596 0
Житомирская милиция задержала очередных воров металла

Сьогодні метал – це для багатьох простий спосіб заробітку. Причому, як для тих, хто приймає металобрухт, так і для тих, хто його здає.

Проте значна кількість підпільних пунктів прийому, що діють незаконно без офіційного на те дозволу, породжує інші протиправні діяння з боку шукачів легкого заробітку. В основному це пошкодження майна об’єктів енергетики, зв’язку, транспорту, а також крадіжки, і не тільки з домогосподарств громадян та сільськогосподарських підприємств, а й з кладовищ, звідки викрадаються металеві хрести та огорожі.

Як повідомила «Журналу Житомира» прес-служба УМВС України в Житомирській області, у червні працівники міліції посилили контроль за операціями, пов’язаними з металобрухтом, основні зусилля підрозділів міліції наразі спрямовані на виявлення та припинення порушень юридичними і фізичними особами чинного законодавства, що регулює операції з металобрухтом, закриття незаконних пунктів та площадок його прийому, притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності осіб, причетних до таких злочинів та правопорушень.

5 червня в м. Бердичеві працівники ДАІ зупинили автомобіль під керуванням 25-річного жителя райцентру, який перевозив близько 800 кілограмів брухту чорного металу, не маючи на них жодних документів. Та й пояснити походження свого вантажу водій не зміг. Водія та автомобіль з вантажем було доставлено до Бердичівського райвідділу міліції для подальшої перевірки.

А от під час відпрацювання, направленого на виявлення нелегальних пунктів прийому, переробки та зберігання металобрухту, в Андрушівському районі 8 червня працівники міліції таки прикрили підпільний прийомний пункт. Було встановлено, що 40-річна місцева жителька на подвір'ї власного господарства займалась прийомом металобрухту від населення без державної реєстрації та відповідного дозволу-ліцензії. З цього незаконного пункту вилучено понад 2,8 т металобрухту чорних металів. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Загалом же під час відпрацювання порушено 5 кримінальних справ, одна з яких за порушення порядку здіснення операцій з металобрухтом, інші ж – за фактами крадіжок металу. За порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом, складено 3 адміністративних протоколи.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: