Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Июль » 7 » 15:35:04

Четверо житомирян избили мужчину за мобильный телефон

07.07.2008, 15:35:04 10752 0
Четверо житомирян избили мужчину за мобильный телефон

В середині червня до чергової частини Богунського райвідділу міліції м.Житомира надійшло повідомлення про те, що до лікарні потрапив 30-річний житомирянин з важкою черепно-мозковою травмою. На місце події було направлено працівників міліції і через деякий час було встановлено всі обставини події.

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомила Наталія Чугунська, Богунський РВ УМВС.

Того літнього вечора зустрілись четверо житомирян віком від 20 до 29 років, які давно товаришували. Це стало вже традиційними, адже зайнятись чоловікам було нічим: працював тільки один із них. Нестача коштів не заважала компанії розважатись, попиваючи пиво чи щось міцніше. Ця зустріч теж не стала винятком, але напої швидко закінчились, а грошей на придбання чергової пляшки вже не було. Знічев’я компанія прогулювалась вулицею, і згодом вони помітили чоловіка, що явно перебував у нетверезому стані. Зацікавившись ланцюжком, що був на шиї перехожого, один з товаришів запропонував іншим пограбувати його, на що друзі, не роздумуючи, погодились.

Підбігши до чоловіка, один зі спільників вдарив його щосили по голові, інші теж не залишились осторонь. Потерпілий впав, а грабіжники, нахилившись за здобиччю, впізнали у жертві свого сусіда, однак ця обставина їх не зупинила. Виявивши, що ланцюжок срібний, а тому не має великої цінності, нападники швидко перевірили кишені потерпілого, та, забравши мобільний телефон, зникли. Згодом телефон вони продали за третину його вартості, а гроші витратили на спиртні напої.

Тим часом працівники карного розшуку займались перевіркою за фактом грабежа і поступово вирахували всіх учасників злочину. За декілька днів їх один за одним було затримано та заарештовано, вдалось знайти та вилучити і мобільний телефон. Було порушено кримінальну справу та розпочато розслідування.

Як зазначив заступник начальника слідчого відділу Богунського РВ УМВС Юрій Поліщук, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Обтяжуючими обставинами є те, що злочин вчинено було за попередньою змовою, а потерпілому завдано тяжку травму. Крім того, один зі співучасників вже вчиняв раніше подібний злочин і на волі опинився тільки рік тому. Пояснюючи причини, що штовхнули їх до вчинення злочину, один зі співучасників зазначив, що їм просто нічим було зайнятися.

Остаточну крапку в даній справі поставить суд. Але навіть найсуворіше покарання навряд чи задовольнить рідних потерпілого, адже внаслідок травми 30-річний чоловік може стати інвалідом (зараз він нікого не впізнає). Лікарі утримуються від подальших прогнозів.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: