Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2009 » Июль » 9 » 12:14:44

В Житомире наградили четырех инспекторов ГАИ за задержание пьяных студентов. ФОТО

09.07.2009, 12:14:44 12181 5
В Житомире наградили четырех инспекторов ГАИ за задержание пьяных студентов. ФОТО

В Житомирському управлінні МВС нагородили інспекторів патрульної служби ДАІ за затримання небезпечних злочинців. Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомила ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Є у нашому суспільстві професії, ризик в яких одна з, на жаль, обов’язкових складових. І беззаперечно те, що міліціонер відноситься саме до таких. Як не намагається керівництво органів внутрішніх справ покращити умови праці, стан матеріально-технічного оснащення, а небезпечна складова професії все ж залишається і головною її причиною є людських фактор – неможливо стовідсотково передбачити дії зловмисника в алкогольному або наркотичному дурмані, за кермом викраденого авто чи в іншій екстремальній ситуації.

Нагадаєм, у травні цього року близько півночі до Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про розбійний напад на таксиста у с.Майстровій Волі та заволодіння його автомобілем та майном.

Правоохоронці зреагували миттєво: на території Новоград-Волинського та прилеглих районів було введено в дію оперативний план під умовною назвою «Перехоплення». Відразу ж усі патрульні наряди, що несли на той час службу, було зорієнтовано на розшук зловмисників.

Інспектори одного з екіпажів дорожньо-патрульної служби УДАІ старший лейтенант міліції Олександр Яценко та старший сержант міліції Василь Ювхимович, рухаючись по вулиці Шепетівське шосе у Новограді-Волинському, помітили автомобіль таксі «Шевроле», який їхав назустріч. Названі в орієнтуванні ознаки викраденого авто – марка, колір та номерний знак – повністю співпадали з ознаками того, що знаходилось в полі їхнього зору. Правоохоронці почали переслідування підозрілої машини, вимагаючи від водія зупинки, натомість він збільшив швидкість.

Інформацію про напрямок руху підозрілого автомобіля одразу ж було передано іншим патрулям. У цей час таксі уже наближалось до 227-го кілометру автодороги Київ – Чоп, де знаходився інший патрульний екіпаж у складі старшого сержанта міліції Івана Лановенького та сержанта міліції Сергія Коробчука. Помітивши інспекторів, водій авто раптово змінив напрямок руху, виїхавши на розподільчу смугу, де скоїв наїзд на працівника ДПС, який подавав знак про вимогу зупинки транспортного засобу.

Після наїзду на людину, водій «Шевроле» не впорався з керуванням і з’їхав в кювет, після чого авто спалахнуло. З палаючої машини встигли вибратися водій та ще троє пасажирів, які намагалися втекти, однак були затримані працівниками міліції.

Молодики виявилися 18-річними студентами одного з навчальних закладів м.Новограда-Волинського. Того вечора вони зустрілися в розважальному закладі райцентру, де у них і виникла ідея викрадення чужого авто. Жертвою обрали місцевого таксиста, у машині якого через деякий час вони опинилися нібито в якості пасажирів. Виїхавши за межі міста, зловмисники побили, пограбували та викинули чоловіка з авто посеред поля. Подальший розвиток подій нам уже відомий.

Сьогодні 9 липня в обласному управлінні МВС України в Житомирі відбулося урочисте нагородження працівників патрульної служби Державної автомобільної інспекції, які приймали безпосередню участь у затриманні нічних нападників.

Керівник УМВС генерал-майор міліції Валерій Павлович Присяжнюк особисто вручив нагороди МВС України Івану Лановенькому, Сергію Коробчуку, Василю Ювхимовичу та Олександру Яценку, які, ризикуючи власним життям, намагалися зупинити небезпечних молодиків. На Івана, до речі, ще чекає тривале лікування після отриманих серйозних травм. Однак, як і обіцяв генерал, хлопцеві надається всебічна допомога для найшвидшого та повного одужання.

Окрім того, вітаючи інспекторів з почесними відзнаками, Валерій Павлович відмітив, що їх професійна самовідданість та відповідальність є прикладом для всіх працівників органів внутрішніх справ.















Іван Лановенький, Сергій Коробчук, Василь Ювхимович та Олександр Яценко

читайте также:


Тэги: дтп, Новоград-Волынский, гаи, Валерий Присяжнюк

Схожі новини:


Комментариев: 5
1 Joryk1   • 15:11:14, 09.07.2009 [Материал]

Молодцы так держать!!!
yanfel
2 Полевой (yanfel)   • 18:45:09, 09.07.2009 [Материал]

Каждый сам выбирает свой путь!Ребята выполняли свою работу!Их бы лучше оснастить, да прав побольше им дать,тогда наверное бы сержант стоял бы без помощи палочки!А то что они настоящие смелые мужики - это факт!!!
Fedya
3 jose (Fedya)   • 19:25:13, 09.07.2009 [Материал]

Розкажить, будь ласка, чим закінчилась справа небезпечного ДАІшника, що збив двох студентів не пішоходному переході біля ЖДТУ.
FBR
4 wolfwwp (FBR)   • 23:39:07, 09.07.2009 [Материал]

Хоть некоторые из представителей ГАИ соблюдают и выполняют законы! Это дает надежду на светлое будущее:)
5 Cobalt   • 00:55:47, 12.07.2009 [Материал]

Не все, видимо, как тот боров, что сбил людей возле Политеха.
Есть и те, которые с честью выполняют свой долг! По-больше б та-
ких, и по-меньше угонщиков-отморозков!
Оголошення на ЖЖ інфо: