Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Октябрь » 6 » 10:10:06

Команда «Народного Фронту» привітала вихованців та сестер дому імені Йосипа Гольцмана із 10 річницею від заснування

06.10.2014, 10:10:06 2082 1
Команда «Народного Фронту» привітала вихованців та сестер дому імені Йосипа Гольцмана із 10 річницею від заснування

®

У будинку, який названий на честь благодійника Йосипа Гольцмана, зараз проживає шестеро сиріт, якими опікуються сестри від Ангелів. В Києво-Житомирській дієцезії римо-католицької церкви таких будинків 7, і лише 2 знаходяться у місті Житомирі.

Цими вихідними в будинку імені Йосипа Гольцмана святкували 10-річчя з дня заснування. Привітати дітей та сестер із святом приїхали і представники команди «Народного Фронту». Депутат Житомирської районної ради Олена Тичинська зазначила, що та справа, яку сьогодні роблять сестри та уся католицька громада для виховання цих діток, неоціненна.

«Якщо усі діти-сироти будуть жити в таких умовах, як живуть діти із будинку Йосипа, то ми дійсно матимемо іншу країну. Хотілось би, аби всі малюки виховувались в будинках, де вони будуть обігріті любов’ю та увагою до себе», - каже Олена Тичинська.

Від благодійного фонду «Людяність» депутат передала подарунки, про які діти мріяли: тенісний стіл та батут.

У домашній каплиці зібрались вихованці дому, сусіди та друзі, аби подякувати в спільній молитві за ці 10 прожитих років.

Про історію застування будинку розповів єпископ Станіслав, який приїхав на святкування 10-річчя. Він згадує, що відкриття першого дому для нього було фантазією і мрією, але завдяки благодійникам із інших країн, зокрема парафії з Австрії, купили перший будинок в Києві.

Йосип Гольцман помер від раку легенів, але у заповіті попросив, аби всі його статки були витрачені на зведення будинку в Житомирі. Так 10 років тому на Мальованці з’явився дім, де в молитві, теплі, взаєморозумінні виховують дітей-сиріт.

Троє вихованців вже покинули рідний дім, живуть окремо.

«Я бачу людей, які вийшли із такого будинку, вже одружились і приходять до мене зі своїми дітьми. Кажуть, що з роками все більше усвідомлюють, скільки всього їм дає такий будинок. Важливо, коли людина має віру та надію, навіть якщо вона сирота, вона не відчуває цього в наших будинках», - сказав єпископ Станіслав.

Після служби діти показали гостям фільм про те, як проходить життя в будинку. Цей фільм вони готували самостійно.

Прес-служба Житомирського обласного осередку партії «Народний Фронт»







Схожі новини:


Комментариев: 1
volia
1 влад (volia)   • 12:14:39, 06.10.2014 [Материал]

Мечты сбываются только в предвыборный период.
Оголошення на ЖЖ інфо: