Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Октябрь » 23 » 13:43:32

ОПОРА: Голова Черняхівської РДА порушує закон «Про вибори народних депутатів»

23.10.2014, 13:47:23 2401 0
ОПОРА: Голова Черняхівської РДА порушує закон «Про вибори народних депутатів»

На офіційному сайті Черняхівської районної державної адміністрації опубліковані матеріали про заходи, які ініціював  кандидат в народні депутати Дзюблик Павло Володимирович, який  одночасно є  головою Черняхівської РДА.

На сайті розміщений матеріал із заголовком «Павло Дзюблик відкрив юридичні приймальні для воїнів АТО».

Приймальні знаходяться  за адресами районних штабів «НАРОДНИЙ ФРОНТ». Варто зазначити, що Павло Дзюблик є висуванцем від політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» по ВО №66 з центром в м.Малин.

Також на сайті є повідомлення: «Павло Дзюблик оголошує конкурс молодих художників «Намалюй Україні мир!». В повідомленні кандидат звертається до дітей із закликом взяти участь в конкурсі малюнків та намалювати Україні мир. Під матеріалом підпис: Павло Дзюблик, кандидат у народні депутати України.

Pavlo Dziublyk oholosyv konkurs maliunkiv 

Pavlo Dziublyk vidkryv yirydychni pryimalni dlia voiniv ATO

Сам Павло Дзюблик про публікації не знає і вважає це непорозумінням: «Вперше про це чую, я це питання вирішу і матеріал швидко звідти знімуть. Це непорозуміння».

Використання сайту можна визначити як порушення ч. 22 ст. 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»: «Кандидатам у депутати забороняє використовувати для проведення передвиборчої агітації службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу».

Ірина Кирилович, прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА у Житомирській області. За коментарями звертайтесь: Жанна Чмут координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській обл (067 410 19 67)
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
   По матеріалам: oporaua.org

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: