Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2015 » Октябрь » 29 » 10:23:23

У Радомишлі громадський активіст звинувачує директора державного лісгоспу у незаконній вирубці лісу

29.10.2015, 10:27:29 2328 1
У Радомишлі громадський активіст звинувачує директора державного лісгоспу у незаконній вирубці лісу

Активіст ГО “Екологічна варта України” Дмитро Романов звинувачує директора державного підприємства «Радомишльське лісомисливське господарство» Івана Дмитренка у незаконній вирубці лісу.

З цього приводу до редакції звернулися представники “Екологічної варти України” з проханням розмістити на сайті матеріал про масову незаконну вирубку лісу у Радомишльському лісництві та надіслали відповідний текст.

Проте зважаючи на однобоке висвітлення ситуації кореспонденти “Житомир.today” запропонували взяти коментар у директора лісництва, який ніби то і є основним фігурантом у справі незаконної вирубки лісу, та має непоганий заробіток з таких оборудок. На що, як не дивно, отримали негативну відповідь.

Проте ми вирішили оприлюднити текст такого матеріалу на розгляд та публічну оцінку.
 

"На Житомирщині в Радомишлі керівник лісгоспу масово вирізає ліс

У Житомирській області в місті Радомишль лісомисливське господарство, покликане примножувати ліси регіону, масово вирізає ліс, серед іншого зовсім молоді дерева. Керує, зокрема, злочинними діями – керівник Радомишльського лісгоспу Іван Васильович Дмитренко. Винищення лісу відбувається у великих масштабах, за добре відпрацьованими схемами. Дійшло до того, що ліс починають різати попід хатами людей.

Проблема незаконної вирубки лісів стоїть сьогодні як ніколи гостро. Особливо критичною є ситуація в Житомирській області в Радомишлі. Тут щодня масово вирубуються тисячі дерев під керівництвом власне директора Радомишльського лісгоспу Івана Васильовича Дмитренка. За словами керівника аналітичного відділу ГО «Екологічна варта України» Дмитра Романова, за останні роки скорочуються площі передусім молодих лісів, адже з молодняка роблять будинки в зруб і на ринку такий матеріал з молодих дерев коштує великі гроші.

Як стало відомо журналістам, винищення лісу відбувається у великих масштабах, за добре відпрацьованими схемами. Заробляє на таких незаконних діях передусім новопризначений очільник лісгоспу Іван Дмитренко. Цього «горе-директора» було призначено на цю посаду зовсім недавно, і очевидно, першим ділом Іван Дмитренко вирішив не боротися з проблемами регіону, а швидко «набити карман».

Не зупиняє його ні совість, ні численні скарги мешканців та журналістів. Так, за коротких термін своєї роботи він не раз був помічений у злочинних діях. Вирубка лісів буквально «дійшла» до будинків жителів Радомишльщини, що надзвичайно турбує громаду.

Б’ють на сполох і екологи регіону, адже якщо найближчим часом не буде вжито дієвих заходів щодо незаконних дій Івана Дмитренка, ліси Радомишльщини можуть опинитися під загрозою”, - повідомили представники “Екологічної варти України”.


Інформацію про незаконну вирубку лісу на території Радомишльського лісництва журналісти вирішили перевірити та звернулися за коментарем в обласне управління лісового та мисливського господарства.

В управлінні запропонували завітати безпосередньо до лісгоспу та разом розібратися в ситуації, та запевнили, що в лісгоспі на всі питання готові дати змістовні та обґрунтовані відповіді.

“Дуже прикро, що в наш час можна писати що завгодно і про кого завгодно, абсолютно не відповідаючи за зміст тексту і обґрунтованість обвинувачень. Адже в публікації самі лише голослівні звинувачення і жодного  конкретного факту, конкретної цифри, що схоже на банальне обливання брудом напередодні виборів”, - повідомили в управлінні лісового та мисливського господарства.

Також вони зауважили, що в разі наявності конкретних фактів порушень потрібно звертатися до відповідних органів. В іншому випадку – до відповідних органів змушений буде звернутися Іван Дмитренко.

У Державній екологічній інспекції кореспонденту “Житомир.today” розповіли, що жодних звернень з приводу незаконної вирубки лісу у Радомишльському районі не надходило, проте офіційної перевірки держлісгосп не проходив.

Нагадаємо, що на Житомирщині прокуратура розслідує розкрадання та експорт деревини групою лісівників та бізнесменів.


Схожі новини:


Комментариев: 1
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 12:27:03, 29.10.2015 [Материал]

Не только он один обвиняет, а мы. весь здравомыслящий народ, требуем прекратить вырубку леса. Пора принимать радикальные меры.На всей территории Житомирской области идет варварское уничтожение леса.
Оголошення на ЖЖ інфо: